Ana Brnabić
Printscreen/Youtube
Ana Brnabić

Printscreen/Youtube

Ana Brnabić, Foto: Printscreen/Youtube

 

- Upravo smo potpisali sporazum o slobodnoj trgovini između Republike Srbije i Evroazijske ekonomske unije, izuzetno važan sporazum koji otvara tržište od 183 miliona ljudi - izjavila je premijerka Srbije.

Predsednica Vlade je istakla da je Srbija do sada imala sporazum o slobodnoj trgovini sa Ruskom Federacijom, Belorusijom i Kazahstanom, kao i da se novim sporazumom praktično dodaju u celu priču još dve države, Jermenija i Kirgistan. 

- Ono što je važno je da spomenem svima koji kritikuju da ovo nije ekonomski nego politički sporazum, da upravo zbog toga da smo već imali sporazum o slobodnoj trgovini sa ove tri članice - naglasila je Ana Brnabić.

Pročitajte još:

- Moram da kažem da je ovo unificirani sporazum, kada je ostala Evroazijska ekonomska unija, princip je da ne postoje više sporazumi o slobodnoj trgovini pojedinačnih zemalja članica sa drugim članicama, već sa celom Unijom - rekla je premijerka Srbije.

Da podsetimo, premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras u Moskvi na sednici Evroazijskog međuvladinog saveta u širem sastavu da je Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije (EAEU) od velikog značaja za Srbiju i njenu ekonomiju, dinamičniji rast, konkurentnost kompanija i za bolji standard građana Srbije.

BONUS VIDEO: PRIVATNO Gagi Marković Palma 01