ŠEŠELJ NAPRAVIO POTRES U SKUPŠTINI! NASTALO KOMEŠANJE MEĐU POSLANICIMA I SERIJA PITANJA! Postoji još JEDAN USLOV za ulazak u EU, Srbija je pred KONAČNOM ODLUKOM!

Poslanička pitanja u srpskom parlamentu odnosila su se danas na posetu francuskog predsednika Emanuela Makrona, evropskim integracijama, uvođenju crnogorskog jezika u upotrebu u Vrbasu, poseti američkog kongresmena Eliota Endžela, ali i o izgradnji nacionalnog stadiona.

Skupština Srbije
Skupština Srbije, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

* Šešelj pričao o američkom kongresmenu Eliotu Endželu

* Za nastavak puta u EU traži se još jedan uslov

* Poslanici postavili brojna pitanja

 

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj ukazao je da je nedavno u Srbiji boravio američki kongresmen Endžel koji je, kako kaže, najveći lobista za nezavisnost takozvanog Kosova, a u Srbiji je predstavljen kao partner i prijatelj srpskog naroda.

MAKRON POVLAČI PRVI POTEZ! Izdao naredbu po povratku u Pariz, Francuska dolazi na Balkan, čovek OD POVERENJA će raditi na TEŠKIM PROBLEMIMA!

Navodeći da Endžel nije promenio svoj stav, Šešelj kaže da može da zaključi i da u delu vlade postoji neko slaganje, odnosno razumevanje sa delom američkog kongresa koji radi na promociji nezvaisnosti Kosova.

Vojislav i Aleksandar Šešelj
Vojislav i Aleksandar Šešelj, Foto: Alo!/Marko Đoković

“Možemo da razumemo da antisrpski elementi, kojih ima među novinarima, aktivistima nevladinih organizacija, profesorima, rade na afirmaciji nezavisnosti Kosova, i to rade uglavnom za novac, ali ne znamo da li sada treba da identifikujemo članove vlade sa njima”, konstatovao je Šešelj.

LAZANSKI OTKRIO PRAVU ISTINU O "MISTRALU"! Srbija je od Francuske nabavila 18 sistema, a ZAPANJIĆETE se kada vidite šta sve ovaj PVO stvarno može!

Ukazujući je da se od Srbije za nastavak puta u EU traži da prizna da je u Srebrenici počinjen genocid, Šešelj smatra da u skupštini treba otvoriti debate o nastavku evropskih integracija.

Srebrenica pred samit
Srebrenica pred samit, Foto: Dejan Božić

Poslanica LSV Olena Papuga pitala je kada će opština Vrbas uvesti crnogorski jezik u službenu upotrebu, a imala je pitanje i za ministarstvo poljoprivrede i premijerku Anu Brnabić u vezi sa refundacijom troškova poljoprivrednicima za kupovinu poljoprivredne mehanizacije.

MILO, NEĆEŠ MOĆI! Đukanovićevi žandari uhapsili glavnog urednika IN4S, maltretirali ga, pa tražili od njega NAJGORU moguću stvar! ALO.RS EKSKLUZIVNO! ZAPISNIK SA SASLUŠANJA!

Ona je pitala zašto je Upravi za agrarna plaćanja bilo potrebno 13 meseci za refundaciju tih troškova, navodeći da postupci predugo traju, a da poljoprivrednicima u međuvremenu pristižu rate za isplatu mehanizacije.

Takođe, navela je da država duguje i premije za mleko.

Poslanik SPS Ljubinko Rakonjac pitao je Vladu Srbije šta Srbija može da očekuje od posete francuskog predsednika Emanuela Makrona i od potpisanih sporazuma sa Francuskom.

Aleksandar Vučić i Emanuel Makron
Aleksandar Vučić i Emanuel Makron, Foto: Predsedništvo Srbije

Poslanik “Pokreta za spas Srbije - Nova Srbija” Ðorđe Vukadinović pitao je ministra finansija Sinišu Malog da li je doneta odluka za izgradnju nacionalnog fudbalskog stadiona za koji je predviđeno 250 miliona evra.

Kaže da je u štampi, ali o na sajtu UNDP-a video da je objavljen poziv za prikupljanje tehničke dokumentacije za izgradnju tog stadiona, iako je ranije bilo reči da konačna odluka o izgradnji nije doneta.

Kako je rekao, u štampi se navodi da je rok za prikupljanje dokumentacije 5.septembar.

Upitao je i da li odluka, ukoliko je doneta, može biti revidirana, ističući da su razlozi protiv izgradnje “jasni i očigledni”.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Marko Atlagić pitao je javno tužilaštvo zašto nije podiglo optužnicu protiv lidera Saveza za Srbiju koji su, kaže, svojim javnim nastupima narušavali teritorijalni integritet i suverenitet.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi