"Pošta" finansira Đilasa da ruši Vučića!

Jelena Đondović | vesti 2017-10-28 12:47:48 2017-10-28 12:47:48

„Pošta“ finansira rušenje Vučića!

Aleksandar Dimitrijević

Mira Petrović, direktorka „Pošte Srbije“, sklopila je višemilionski vredan ugovor sa firmom “United media” balkanskog tajkuna Dragana Šolaka, vlasnika i SBB kablovskog sitema, koji je u direktnom dilu sa Draganom Đilasom, i na taj način dovela do toga da državna firma finansira kampanju protiv predsednika države i stranke koju vodi, otkriva „Alo!“.

Naime, v. d. direktora „Pošte Srbije“ Mira Petrović je kršeći sve procedure u „Pošti Srbije“, koje podrazumevaju prethodnu stručnu analizu i saglasnost Programskog odbora „Pošte“, samoinicijativno potpisala ugovor sa firmom „United media” za distribuciju paketa kanala kroz kablovsko-distributivni sistem (KDS)

Do zaključenja ovog izdanja Alo! iz "Pošte" nismo dobili precizan odgovor na pitanje koliko to javno preduzeće plaća SBB - u.

„Pošte“, u kojem se nalaze kanal N1 koji je poznat kao jedan od medija na kome se sve najgore govori o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci. Ovaj televizijski kanal je najglasnije uporište opozicije u Srbiji pa je veoma čudno da javno preduzeće kao što je „Pošta Srbije“ izdvaja ogroman novac da bi ga imao u svojoj ponudi.

- Sve ovo je lako dokazivo. Da su kanali „United media” u ponudi „PoštaNeta“ može se videti i na njihovom sajtu. Dok su radnici „Pošte“ među onima koji imaju najmanje plate u javnom sektoru, ispod republičkog proseka, bahata direktorka je smenila celokupno poslovodstvo“ Pošte“ da bi mimo Programskog odbora potpisala ovaj ugovor, direktno pomažući nekadašnjeg koalicionog partnera i opozicionog kandidata Dragana Đilasa, koji se udružio sa Draganom Šolakom, vlasnikom SBB-a i rme „United media“, u pokušaju da sruši aktuelnu vlast - kaže naš izvor i nastavlja:

- Katastrofalnim poslovnim potezima, Mira Petrović je „PoštaNet“ od pro tabilne jedinice pretvorila u gubitaša (u 2016. u plusu više od 100 miliona dinara, u 2017. već u minusu od 70 miliona dinara) kojem nama povratka na tržištu u Republici Srbiji, a ukoliko se još nekoliko meseci zadrži na čelnoj poziciji ovog javnog preduezeća, koje zapošljava 15.000 zaposlenih, preti da ovo nekada najuspešnije javno preduzeće otera u gubitaše, na teret budžeta Republike Srbije - kaže naš izvor.

Inače, u ponudi na osnovu koje je sklopljen ugovor između „Pošte“ i firme „United media”, u koji smo imali uvid, između ostalog stoji da će distributer, u ovom slučaju „Pošta Srbije“, plaćati nosiocu prava mesečnu naknadu, koja za period od 1. 12. 2016. do 30. 11. 2017. godine iznosi minimal- no 138.200 evra. Minimalna garantovana mesečna naknada za period od 1.12. 2017. do 30. 11. 2018. godine iznosi 153.800 evra.

Minimalna garantovana mesečna naknada za period od 1. 12. 2018. do 30. 11. 2019. godine koju je distributer dužan da plati nosiocu prava iznosi 155.500 evra, stoji u ponudi na osnovu koje je zaključen ugovor.

Dil Đilasa sa Šolakom

„Alo!” je nedavno pisao da Dragan Đilas ima plan da prigrabi što veće parče medijskog neba u Srbiji, a potom krene u rušenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. U svom pohodu je nekadašnji lider DS-a kao partnera angažovao Dragana Šolaka, osnivača kablovskog operatera SBB, s kojim je postigao dogovor o preuzimanju pojedinih medija. Da je dogovor tajkuna postignut, najbolje svedoči i činjenica da je intervju predsednika Vučića na TV „Prva“ najbrutalnije sabotiran. Naime, tokom obraćanja predsednika iz Varne, gde se sastao sa Ciprasom, Borisovom i Tudoseom, gledaoci u Srbiji koji program TV „Prva“ prate preko SBB-a nisu mogli da prate prenos.

 

Expand player
Pogledajte više