LIDERI DEMOKRATSKOG FRONTA ZA ALO.RS Milo Đukanović pokrenuo svoj poslednji adut! Srbe očekuje potpuni obrt Crnoj Gori!

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore

Kako su kazali, u skladu sa članom 9. i 41. Bečke konvencije o diplomatskim privilegijama i imunitetima, Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo je danas ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, Vladimira Božovića za persona non grata i zatražilo da napusti Crnu Goru.

- Nakon dužeg i kontinuiranog mešanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije, nakon više usmenih i pisanih upozorenja na neprihvatljivost ovakvog ponašanja, juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao "oslobođenjem" i "slobodnom voljom" crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo - navodi se u saopštenju.

Andrija Mandić
Andrija Mandić , Foto: printscreen

- Vlast Mila Đukanovića i odlazeća Vlada Duška Markovića nisu mogli otići u prošlost, a da se prethodno još jednom ne obrukaju. Potez proglašavanja ambasadora Srbije za nepoželjnu osobu u Crnoj Gori samo pokazuje stepen očajanja u kom se odlazeći režim nalazi, kaže Mandić za Alo.rs.

- Ambasador Božović je izrekao samo onu istorijsku istinu kojom se ponosi srpski narod u Crnoj Gori. To treba da mu služi na čast jer da je nešto drugo rekao, i to vreme i događaje drugačije ocenio, zamerio bi mu njegov narod, kaže jedan od lidera Demokratskog fronta.

Ovakav odnos odlazećeg režima nije samo odnos prema Srbiji nego prvenstveno prema srpskom narodu u Crnoj Gori. Upravo su naši preci organizovali Veliku skupštinu srpskog naroda 1918. godine i ujedinili Crnu Goru i Srbiju. To njima služi na čast, a nama na ponos, završava Mandić.

Milan Knežević
Milan Knežević, Foto: screenshoot/Youtube

- Na žalost radi se o poslednjem, sramotnom trzaju odlazećeg režima Mila Đukanovića, koji je proterivanjem ambasadora Božovića, samo zato što je rekao istinu, da je Mojkovačka bitka bila istorijska uvertira u formiranju nacionalnog sna dve bratske države o formiranju zajedničke države južnih Slovena. To je dokaz da je crnogorski režim na naglašenom antisrpskom narativu gradio neke vrednosti, kaže Milan Knežević za Alo.rs.

- Mi očekujemo da nakon 2. decembra nova vlada odmah poništi ovu sramotnu odluku, jer je ono što je saopštio Božović, ne samo istorijska činjenica, već i odražava i većinsko mišljenje naroda u Crnoj Gori, što znači da bi po toj analogiji, ministrastvo spoljnih poslova, trebalo da protetra i većinsku Crnu Goru, priča naš sagovornik.

- Verujemo da će nakon izbora nove vlade, ovakav sramotan odnos prema srpskom narodu u Crnoj Gori, koji je svoju državotvornost ugradio kroz vekove, biti radikalno izmenjen, sa jasnom porukom da se ovo više nikada ne sme dogoditi, takođe ni zabijanje noža u leđa bratskoj Srbiji, kao 2008, sa najsramnijom odlukom koju je donela tadašnja vlada, a to je priznanje tzv. Kosova, zaključuje Knežević.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi