Izrael
Ilustracija
Izrael

Ilustracija

Izrael, Foto: Ilustracija

Kako Alo.rs ekskluzivno saznaje, postoji dogovor koji je deo sporazuma potpisanog u Beloj kući, a koji podrazumeva priznanje Kosova od strane države Izrael, dok će Srbija prebaciti svoju ambasadu u Jerusalim.

Ova informacija biće zvanično bude objavljena u toku dana.

Izrael će kao Saveznik SAD pod pritiskom predsednika Trampa pristati na priznanje lažne države i to će biti, kako se navodi "poklon" Bele kuće Kosovu zbog postignutog sporazuma u Beloj kući.

Premijer tzv. Kosova, Hoti, odmah posle potpisivanja sporazuma, telefonom će razgovarati sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom.

Da podsetimo, u Ovalnoj sobi Bele kuće u Vašingtonu danas su delegacije Beograda i Prištine potpisale sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa. Nakon potpisivanja dokumenta Vučić i Hoti su "svoj" primerak prosleđivali Trampu, koji je na sporazum stavljao svoj potpis.

Ceremoniji potpisivanja prisustvovale su i dve delegacije.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (4)

Penzioner

04.09.2020 19:20

A Srbija da prizna Palestinu u tu cast!

Lala iz Banata

04.09.2020 23:40

@Penzioner - Зашто да се замерамо АРАПИМА...? Зарад америчког интереса...? То није добро...

zlaja

04.09.2020 20:31

Ni slucajno da se seli ambasada u Jerusalim,to je sveto mesto palestinaca,ZIVELA PALESTINA

Grgolj

04.09.2020 22:03

@zlaja - Ne lupaj gluposti! Palestina je oduvek bila jevrejska i Jerusalem jevrejski grad i prestonica. Još pre Egipćana. Da li znaš da Jevreji imaju kontinualnu versku i državnu istoriju već 5580 godina!!?? A koliko dugo postoje muslimani? Tek 1500 godina! Muslimani su OKUPIRALI Izraelsku zemlju!!