Poslanici troše toalet papir za medalju

Kurir | vesti 2016-07-22 23:12:40 2016-07-22 23:12:40

Skupština Srbije potrošila je 4,1 milion dinara za 105.000 rolni toaletnog papira i sredstava za higijenu, kako bi spremno dočekala novi saziv parlamenta.

Profimedia

Skupštinske službe očigledno su rešile da spremno dočekaju novu garnituru poslanika, bar kada je reč o toaletima. Na tenderu raspisanom u maju potrošen je 4,1 milion dinara za toaletni papir i druge higijenske potrepštine.

Podaci iz dokumentacije za ovu javnu nabavku, koja je objavljena na skupštinskom sajtu, otkrivaju da je za lickanje poslanika i njihovog radnog prostora kupljeno 150.000 rolni toalet-papira i ubrusa, zatim tečni sapun, osveživači, razne tečnosti za čišćenje, više stotina četki, metli, đubrovnika, magičnih krpa i ostalih pomagala za glancanje domaćinstva.

Lider SRS Vojislav Šešelj kaže da je najviše toalet-papira treba pojedinim naprednjacima.

Poslanik s liste SNS Marjan Rističević nema većih zamerki na higijenu u Skupštini, ali ističe da bi pojedinim kolegama moglo manjkati papira u toaletu.

Poslanik PUPS Konstantin Arsenović ocenjuje da je održavanje čistoće u parlametnu solidno, ali i napominje da narodni tribuni mogu u tome da više doprinesu.

"Što se kaže, vidi se da  je u toaletu bio čovek, a ne životinja. Ima nas svakakvih, ali to neka bude stvar svakog pojedinca. Higijena je na sasvim solidnom nivou, nije ništa ekstra i raskošno, ali se lepo održava - analizirao je Arsenović.

Naši poslanici vole tečne sapune sa mirisom kajsije i glicerinske kreme sa kamilicom, a da za brisanje najbolje služe troslojni i dvoslojni WC papiri i ubrusi, i to isključivo od celuloze.

Expand player
Pogledajte više