Izborni štab DS Aleksandra Jerkov
M. Milanković
Aleksandra Jerkov

Alo!/Rajko Ristić

Aleksandra Jerkov, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Pročitajte još:

 

Aleksandra Jerkov i Sanda Rašković Ivić su članice stalne skupštinske delegacije u Interparlamentarnoj uniji i sa svojim kolegama iz ostalih stranaka, koji ne bojkotuju rad parlamenta, boravile su četiri dana, od 6. do 10. aprila, u glavnom gradu Katara.

Prema saznanjima našeg lista, deo troškova s tog putovanja plaća se iz budžeta, odnosno plaćaju ga građani Srbije.

Sanda Rašković Ivić

Printscreen

Sanda Rašković Ivić, Foto: Printscreen

- Najveći deo troškove tog putovanja plaćaju građani Srbije, a određeni deo troškova snosi i zemlja domaćin. Samo avionska karta do Katara iznosi više od 1.000 evra, pa vi računajte koliki mogu biti troškovi. Licemerno je što poslanice bojkotuju parlament, ali im ne smeta da im građani, koji su ih u parlament poslali da ih predstavljaju, snose troškove putovanja - objašnjava naš dobro obavešteni izvor. 

Preporučujemo i ovo:

 

Poslanica Aleksandra Jerkov ni ne krije da je na službenom putu, iako bojkotuje rad skupštine, te putem svog naloga na društvenoj mreži Tviter redovno obaveštava svoje pratioce o svojim aktivnostima. S druge strane, potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić svoje brojne pratioce na društvenoj mreži Tviter nije ni obavestila da je u Kataru.

 

Razlog za to ponašanje možda se krije u činjenici da je Vuk Jeremić, njen stranački šef, dobio stotine hiljade evra od katarskih ambasada. Lider Narodne stranke je, prema pisanju medija, osim 200.000 dolara od Ambasade Katara iz Berlina, dobio i 120.000 dolara od katarske ambasade u Vašingtonu.