Kena urlao na Maju Gojković

Tanjug, Beta | vesti 2016-12-08 10:37:05 2016-12-08 10:37:05

Skupština Srbije nastavila je danas sednicu na čijem dnevnom redu je rasprava o amandmanima na Predlog budžeta za 2017. godinu. Ni ovoga puta nisu izostale polemike i uvrede.

Vesna Lalić

Sednica je posle pauze nastavljena polemikom predsednice parlamenta Maje Gojković sa opozicionim poslanicima, nakon čega su izrečene i opomene poslanicima opozicione Sodijaldemorkatske stranke (SDS) i Demokratske stranke, Marku Đurišiću i Radoslavu Milojičiću.

Maja Gojković izrekla je najpre opomenu poslaniku SDS-a Marku Đurišiću zbog nepoštovanja parlamenta i rada parlamenta.

"Niste u sali, dolazite u salu trčeći i ja treba da usporavam rad parlamenta", kazala je Maja Gojković.

Prema njenim rečima, Đurišić je bio prijavljen za reč ali je bio van sale jer pojedini poslanici opozicije bojkotujući poslanika vladajuće većine Marijana Rističevića i izlaze iz sale kada on govori.

"Kada je čuo svoje ime pokušao je da se prijavi a potom da trči ka svom mestu", kazala je Maja Gojković nakon čega Đurišiću nije dala reč.

Maja Gojković je poručila poslanicima koji napuštaju salu da "nisu ni za festivale".

"Evo, Marko Đurišić mi u pauzi viče 'Šta ćeš sad da radiš'", kazala je Maja Gojković i zamolila poslanike SNS, SPS i sve koji mirno sede da ne reaguju na takvo ponašanje.

Poslanik SDS Goran Bogdanović tvrdio je da je Đurišić bio u sali.

Predsednica parlamenta izrekla je i dve opomene Radoslavu Milojičiću iz DS-a jer "urla i viče na nju"

"Ovo će biti parlament a ne kafana", rekla je Maja Gojković.

Poslanici pokreta "Dosta je bilo" okretali su danas leđa svaki put kada je govorio Rističević u znak protesta zbog njegovog ponašanja na prethodnoj sednici.

Maja Gojković prethodno je izrekla i opomenu šefu poslaničke grupe SNS-a Aleksandru Martinoviću zbog toga što je šefu poslanika opozicionog pokreta Dveri Bošku Obradoviću rekao da se izražava "rečnikom polupismene bitange".

Posle pitanja, parlament treba da razmotri oko 300 amandmana na Predlog budžeta za idudću godinu i oko 30 amandmana na izmene Zakona o budžetskom sistemu.

Predloženim budžetom su predviđeni ukupni prihodi u iznosu od 1.092 milijarde dinara i ukupni rashodi od 1.161 milijardi dinara, sa deficitom od 1,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Sednica o budžetu počela je u nedelju, a poslanici su u utorak završili načlenu raspravu o tom vladinom predlogu

Expand player
Pogledajte više