IŠTVAN PASTOR O SKANDALOZNOJ IZJAVI SERGEJA TRIFUNOVIĆA Politički cverglan neće uspeti da nas protera

Da li je reč o šovinizmu, ksenofobiji, ili o gluposti

Ištvan Pastor
Ištvan Pastor, Foto: R. Getel

 

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da je zabezeknut nastupom lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića na jučerašnjem protestu "1 od 5 miliona" u Beogradu u kome je pomenuo doseljavanje Mađara u Srbiju.

Povodom govora Trifunovića, Pastor za RTS kaže da ne zna da li je reč o šovinizmu, ksenofobiji, ili o gluposti.

"Mislim da je (Sergej Trifunović) uspeo da pokaže svoje pravo lice, da je krajnje vreme da primeni poznato pravilo da se šusterski kalfa vrati u šusteraj! šire posmatrajući, mislim da ne može da povredi i ponizi, ni da žigoše vojvođansku mađarsku zajednicu. Pokušavali su to veći politički 'macani' u prethodnom vremenskom periodu, nisu, uspeli, neće uspeti ni on, kao politički 'cverglan' (petlić)", navodi predsednik SVM.

Pastor naglašava da Sergeju Trifunoviću i drugima koji toliko znaju o prošlosti kao on, treba reći da su Mađari na ovaj prostor došli pre 1.100 godina.

 

"Nije ih Vučić doveo, ali neće ih oterati ni Sergej Trifunović. Mi ostajemo na svojoj zemlji, ostajemo verni svojoj tradiciji, svojim komšijama i želimo da gradimo jednu budućnost koja je dostojna čoveka", kaže Pastor.

Govoreći o protestima dela opozicije, predsednik Skupštine Vojvodine ističe da je civilizacijsko, demokratsko pravo da svako bude nezadovoljan i da tom nezadovoljstvu da glas.

"To uključuje mogućnost okupljanja na trgovima, kao što je to bilo juče u Beogradu, ali mislim da oni koji nisu zadovoljni, koji imaju nameru da sruše vlast, pre svega treba da naprave reda u sopstvenom dvorištu", ocenjuje Pastor.

 

On dodaje da je vreme da se promeni opozicija, i da je to bitno za Srbiju.

"Važno je da Srbija ima normalnu opoziciju, to je element parlamentarne demokratije, ali ubeđen sam da Srbija zaslužuje bolju opoziciju nego što je to danas", zaključio je Pastor.

 • Korisnik: mita
  14/04/2019 - 20:06
  Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor je potpuno u pravu. Sergej treba da se stidi svoje izjave!
 • Korisnik: gana
  14/04/2019 - 19:51
  Sergej ne zna sta prica
 • Korisnik: Mira
  14/04/2019 - 19:12
  Sergej je prolupao odavno,njega niko i ne smatra politicarem.
 • Korisnik: Ivana
  14/04/2019 - 17:34
  Trifunović se ponaša kao da istoriju nije učio, vređa sve narode. Treba da se stidi.
 • Korisnik: kana
  14/04/2019 - 16:48
  Opozicija je smak sveta!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi