Žika Gojković
POKS
Žika Gojković

POKS

Žika Gojković, Foto: POKS

Pokretu obnove Kraljevine Srbije (POKS) stigla je danas u 11 časova elektronska pošta sa porukom pretnje, da će pripadnici tzv. Novog SKOJa izvršiti teroristički napad na kolonu pristalica POKS i drugih učesnika najavljene sutrašnje Prve antifašističke monarhističke šetnje u Beogradu.

Odmah nakon čitanja ovog meila u 12 časova, ceo slučaj je prijavljen policiji.

- Zahtevamo od policije da pronađe počinioca ovog krivičnog dela, pretnje po bezbednost i živote građana. Bez obzira na ovo, mi ćemo održati našu šetnju kako smo je i zamislili, jer nas nikakve pretnje neokomunista ili neofašista neće sprečiti u našoj nameri da se borimo i izborimo za obnovu Kraljevine Srbije i vrednosti za koje se borio Draža Mihailović i njegov Ravnogorski pokret. Žalosno je da postoje u današnje vreme, nakon 74 godine od završetka Drugog svetskog rata neki koji bi ponovo ubijali političke neistomišljenike, kao što su komunisti činili nakon preuzimanja vlasti. Za te zločine, kojih je bilo preko 100.000 u Srbiji, do danas niko nije odgovarao, pa zbog toga postoje neki koji bi da ih ponove - izjavio je Žika Gojković, narodni poslanik i predsednik POKS, koji se u vreme spoznaje o pretnji nalazio na Ravnoj gori.

POKS poziva građane da se odazovu šetnji uprkos ovoj pretnji, jer smo ubeđeni da će je pripadnici MUP ozbiljno shvatiti, kao i naše obezbeđenje i preduzeti sve potrebne radnje da se održi u miru i maksimalnoj bezbednosti.