Aleksandar Vučić, Budućnost Srbije
Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Tanjug/ Rade Prelić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/ Rade Prelić

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenio je da je večerašnji skup ispred Narodne skupštine bio veličanstven i istakao da je važno to što je sa njega poslata poruka o jedinstvu srpskog naroda.

Pročitajte još:

- Poslata je poruka ujedinjenja i sela i grada, svih Srba koji žive u Srbiji i regionu, ujedinjenja u ekonomskom progresu, u veri, u to da se kompromisom mora tražiti odgovor na pitanje kako do mira i stabilnosti u regionu, u susret svim izazovima koji nas čekaju po pitanju Kosova i Metohije, koji nisu mali - rekao je Stanković za Pink.

Istakao je da je u govoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića uočljiva bila ravnoteža u spremnosti da se pregovara i razgovara i spremnost da se brani život Srba ukoliko, oni budu na bilo koji način ugroženi neodgovornom politikom Albanaca.

Dejan Vuk Stanković

Tanjug/Sava Radovanovic 14-04-18

Dejan Vuk Stanković, Foto: Tanjug/Sava Radovanovic 14-04-18

Stanković je ocenio da je deo Vučićevog govora koji se odnosio na ekonomiju optimističan i da uliva nadu građanima jer, dodao je, svi građani Srbije žele slobodu, blagostanje, mir i stabilnost.

- Govori koje smo čuli danas, a posebno govor predsednka Vučića daje nam nadu da će tako i biti - istakao je Stanković.

On je rekao i da je važno to što je na skupu bio i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, jer je to, dodao je, dokaz da incident sa skupa Saveza za Srbiju, koji je održan 13. aprila, pada u zaborav.

Stanković je podsetio da je ove nedelje u Subotici održana zajedička sednica srpske i mađarske vlade, kojoj je prisustvovao i premijer Mađarske Viktor Orban.

- Mi sa Mađarskom imamo verovatno najbolje odnose koje smo imali u novijoj srpskoj istoriji i to je svakako ohrabrenje kada je reč o složenoj geopolitičkoj situaciji koja postoji u regionu - dodao je Stanković.