Plaćenici iz Ukrajine rušili Beograd! Novo otkriće o rušilačkim protestima demonstranata

Među tim plaćenicima je bilo i srpskih državljana.

Napad demonstranata na žandarmeriju
Napad demonstranata na žandarmeriju, Foto: Nenad Vujanović/Alo!

Protesti u Beogradu u kojima je došlo do žestokih sukoba sa policijom pokazuju da iza njih stoji ozbljiniji organizator nego što je to bio slučaj proteklih godina tokom gradanskih protesta koji su sem u par navrata uglavnom bili nenasilni.

Sem desničara, studenata, pokreta 1 od 5 miliona na protestima u Beogradu su učestvovali pripadnici plaćeničke korporacije za ratovanje "Blackwater" državljani Srbije koji su učestvovali u ratu u Ukrajini protiv Rusa i ustočnim delovima te države.

Blekvoter je najamnička vojska, osnovana je u Sjedinjenim Američkim Državama 1997. godine, jedna od najmoćnijih američkih korporacija koja pruža razne usluge u ratnim i posleratnim operacijama.

Dejlimejl je svojevremeno objavio da su plaćenici Blackwater korporacije učestvovali u ratu u Ukrajini na strani režima protiv Rusa u Denjecku.

Među tim plaćenicima je bilo i srpskih državljana.

Napad demonstranata na žandarmeriju
Napad demonstranata na žandarmeriju, Foto: Nenad Vujanović/Alo!

Iza protesta zapravo stoje vrlo profesionalno organizovane grupe povezane sa stranim faktorom, koje po svaku cenu žele haos i bratoubilački rat u Srbiji. Pripadnici Blackwater su veoma profesionalno koordinirali navijače, huligane i druge učesnike protesta.

Protest je izmakao kontroli onih koji su ga organizovali i nasilje je izbilo bez bilo kakvog smisla, osim da bi se izazvale reakcije policije "upotrebljive" za zapadne, hrvatske i šiptarske medije koji su sve to vrlo spremno i pažljivo ispratili na terenu.

Više pripadnika policije koji su obezbeđivali Skupštinu, završili su sa krvavim glavama, a neki su i ozbiljno povređeni.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi