Pismo SAD Prištini - Još jedna pobeda politike Vučića

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić izjavio je da pismo “visokih zvaničnika Sjedinjenih američkih država prištinskim liderima predstavlja još jednu pobedu politike Aleksandra Vučića”.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Predsedništvo Srbije

Goran Vesić, član Predsedništva SNS je komentariao pismo SAD upućeno privremenim prištinskim vlastima u kontekstu diplomatskih aktivnosti i napora predsednika Aleksandra Vučića.

 - Oštro pismo SAD kosovskim lidera kao i otkazivanje posete visokog vojnog zvaničnika Prištini direktna su posledica sumanutog ponašanja Ramuša Haradinaja koji odbija da ukine takse na srpske proizvode i tako ugrožava pregovore o trajnom rešenju - naveo je Vesić u izjavi.

 

On je istakao da je istovremeno, ovakvo ponašanje američke administracije najveće priznanje "doslednoj i nepokolobeljivoj politici koju vodi Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i njegovog ugleda u međunarodnoj zajednici".

- Da li je iko u Srbiji mogao da zamisli u poslednje tri decenije da SAD stanu na stranu Srbije, a protiv kosovskih Albanaca? Da li je to bilo moguće za vreme vladavine Miloševića, Ðinđića, Koštunice ili Tadića? Kao što su EU i Nemačka stali na stranu Srbije u suludom carinskom ratu koji je protiv nas povela i izgubila Hrvatska. Srbija je pod Vučićem poštovana u svetu a njegova dosledna politika mira i kompromisa nam omogućava da zaštitimo svoje nacionalne interese - rekao je Vesić.

 • Korisnik: Mica
  14/02/2019 - 06:10
  Ovo je dosadašnja najvažnija pobeda srpske diplomatije.
 • Korisnik: Dule
  13/02/2019 - 21:01
  Priština se toliko osilila da mora ozbiljno da joj se stane na put.
 • Korisnik: Maja
  13/02/2019 - 20:27
  Duboka drzava Amerike radi svoj posao. Tramp se sada bori sa korporacijama na terenu. Ipak su svi akteri bombardovanja imali svoje biznise na Kosovu.
 • Korisnik: Petar
  13/02/2019 - 16:45
  Pitanje je dana kada ce Siptari morati da ukinu takse.
 • Korisnik: jasna
  13/02/2019 - 16:33
  Politika predsednika uvek pobedjuje jer je iskrena i jaka.,i sve sto se radi,radi zarad naroda.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi