"OSEĆA DA ĆE ODGOVARATI ZA ONO ŠTO JE RADIO, ZATO JE AGRESIVAN" Petrović traži da se ispita rad Starog grada i Bastaća!

Član Predsedništva SNS i predsednik opštinskog odbora stranke Luka Petrović traži da nadležni državni organi ispitaju rad gradske opštine Stari Grad i njenog predsednika Marka Bastaća, koji je, kako kaže, poznat po tome da je čitavu familiju smestio u odborničke klupe ili na odgovorne funkcije u opštini.

Marko Bastać
Marko Bastać, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Između ostalog, naveo je da su među tim zaposlenim i dve rođene sestre Bastaćevog kuma Dejana Stojanovića, načelnika komunalne inspekcije opštine.

"Da ne govorim o tome da prvom Bastaćevom saradniku u opštini Andreju Berlingeru uskoro pocinje suđenje za tešku saobracajnu nesreću”, rekao je Petrović.

Petrović u saopštenju navodi da je Grad Beograd nedavno zabranio da opština Stari Grad izdaje dozvole za snimanje reklama jer su se producenti žalili da ih Bastaćevi saradnici "reketiraju tako što im traže da uplaćuju novac na račun nevladinih organizacija bliskih Bastaću".

"Vlasnici kafića na Starom Gradu tvrde da im opština ne izdaje rešenja za bašte a potom ih posećuje Bastaćev kum Dejan Stojanović u ime komunalne inspekcije, sportski centar Gale Muškatirović kojim rukovodi Bastać samo za struju, vodu i grejanje duguje 90 miliona dinara a način na koji Stari Grad izdaje tezge prepričava se u gradu kao nešto što do sada nije viđeno”, navodi Petrović u izjavi za javnost.

Marko Bastać
Marko Bastać, Foto: Grupa građana Šta radite bre

Prema njemu, to su "više nego dovoljni razlozi da Bastaćev rad ispitaju nadležni državni organi”.

On ukazuje da, kada je Bastać iz Demokratske stranke koja ga je postavila na mesto predsednika opštine ti ljudi su ga optuživali da je izdavao lažne menice u vrednosti deset miliona dinara.

“Građani Starog Grada u čije uređenje je Grad Beograd uložio desetine miliona evra zaslužuju da imaju bolju opštinsku vlast a ne sitnog secikesu Bastaća", ističe on.

"Bastać oseća da se približava vreme kada ce odgovarati za ono što radi pa je zato nervozan i agresivan. A nekako bi da se dodvori svojim mentorima Ðilasu, fašisti Bošku Obradovicu i Jeremiću”, rekao je Petrović.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi