Petković: Otvaranje nove proizvodne linije u Zubinom Potoku važna prilika za naše žene na KiM!

Alo.rs | vesti 2021-04-07 12:30:46 2021-04-07 12:30:46

Za kompaniju Javor u Zubinom Potoku, gde trenutno radi 45 žena na poslovima konfekcije, danas je dogovoreno otvaranje nove proizvodne linije u saradnji sa kompanijom Jumko, što znači, kako je pojasnio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, mogućnost za otvaranje isto toliko novih radnih mesta.

Kancelarija za KiM

Petković je nakon sastanka sa generalnim direktorom kompanije "Jumko" Branislavom Trajkovićem, pomoćnikom direktora Kancelarije za KiM Veselinom Kočanovićem i gradonačelnikom Zubinog Potoka Srđanom Vulovićem, kazao da su razgovarali o tome kako mogu dodatno da unaprede privredni razvoj u opštini Zubin Potok.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kao i Vlada Srbije, naveo je Petković, čini sve da pomogne i privredni razvoj srpskih sredina na Kosovu i Metohiji.

"Imamo i posebne programe za razvoj poljoprivrede, ali i privrede, nabavku opreme i ostalih proizvodnih linija. S tim u vezi, dogovrili smo i otvaranje nove proizvodne linije u kompaniji Javor što će omogućiti i otvaranje novih radnih mesta, ali i nove poslove koje će obezbediti s druge strane kompanija Jumko", kazao je Petković.

Prema njegovim rečima, to znaci da Kancelarija i Vlada Srbije razvijaju srpsku privredu.

"To znači da se svi zajedno borimo da dođemo do novih radnih mesta i da na taj način podižemo standard u srpskim sredinama", dodaje Petković.

Posebno zadovoljstvo je izrazio zbog toga što se radi o radnim mestima koja su namenjena ženama.

"S obzirom da na Birou rada i uopšte kada je reč o poslu žene teže dolaze do posla, ovo će biti prilika za naše žene na KiM da svojim trudom i radom, umećem i znanjem pokažu šta umeju i samim tim doprinesu i razvoju opštine Zubin Potok, ali i svojim porodicama i svojim domovima", navodi direktor vladine Kancelarije.

Petković zaključuje da će Kancelarija za KiM uložiti finansijska sredstva i podržati takav, ali i svaki drugi vid koncepta koji podrazumeva da se upošljavaju naši ljudi i na taj način otvaraju nova radna mesta na Kosmetu.

Expand player
Pogledajte više