Aleksandar Vučić
Pink
Aleksandar Vučić

Pink

Aleksandar Vučić, Foto: Pink

Povod svog gostovanja na jutarnjem programu, u kome je prvenstveno pričao o svom odlasku u Vašington, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić iskoristio je kako bi najavio odlične vesti za penzionere.

- Srbija je na istorijskom minimumu. Prvi put će Srbija biti na nivou iznad evropskog proseka po stopi nezaposlenosti. Očekujem da padne ispod 7,5 posto za drugi kvartal. To se desilo zato što su naše mere bile pametno osmišljene - kazao je dodajući da su tokom epidemije mnogi ljudi prijavili randike koji prethodno nisu bili prijavljeni.

- Decenijama je to bio najveći problem -dodao je predsednik.

- Moja druga vest je da penzionerima već sada mogu da kažem da će imati povećanje penzija koje nije beznačajno. Taj novac ćemo imati. Penzioneri mogu da budu mirni, zadovoljni. Nadam se da će država moći da pomogne poslodavcima da isplate povećanje minimalca - kazao je dodajući da će biti traženo i uvećanje minimalca.

Nikad ovakav pad nisu imali Nemačka, Amerika ni komšije, naveo je predsednik Vučić.

- Mi smo imali pad 2009. godine kada nije bilo korone, bila je kriza u svetu trostruko manjih razmera - naveo je da je ekonomska situacija u zemlji bila teža - objasnio je Aleksandar Vučić.

Podsetimo, sastanak Beograda i Prištine u Vašingtonu pomeren je za 4. septembar.

Pročitajte još: