Narednih godina primanja penzionera će ići naviše
Oliver Bunić
Narednih godina primanja penzionera će ići naviše

Oliver Bunić

Narednih godina primanja penzionera će ići naviše , Foto: Oliver Bunić

- Hoće li se posle izbora konačno ispitati zloupotrebe u „Galenici“, „Dunav osiguranju“ i drugim firmama kojima su gazdovali kadrovi SPS-a? Jovan Nikolić
- Koliko vidim u „Dunav osiguranju“ su već brojna hapšenja izvršena i postupci su u toku. Nikakav problem nismo imali ni do sada, a nećemo ni ubuduće, da sve to ispitamo i gde su naprednjaci i gde su socijalisti i svi drugi.

- Da li je OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“ u Banatskom Aranđelovu u vašem planu za renoviranje i opremanje osnovnih škola? Zoran Momić
- Zorane, svaka škola u Srbiji je u našem planu i doći ću i u vaše mesto, obići školu, obići toalete, želim da budu uredni, želim da deca imaju lepe učionice, lepe stolice, klupe, table, da mogu da uče, da idu u čisto i uredno i da se osećaju jednaklo lepo kao što se osećaju u svojim kućama. Verujem, ukoliko slučajno dobijem poverenje naroda na izborima, da ću do kraja godine stići da obiđem i hiljadu objekata, do sada sam obišao 42 objekta od kada je ta akcija krenula.

- Zašto broj poslanika jos uvek nije smanjen? Svetlana Trailović
- Zato što nismo menjali Ustav draga Svetlana, ali kada ga budemo menjali to će biti jedna od stvari i mislim da će naići na široku podršku u našem narodu.

- U situaciji sudara dve strane, prema kojima smo neutralni, od kakve bi koristi bila „vojna neutralnost“ Srbije u postojećem okruženju? Branislav Cvetanović
- Vojna neutralnost nije samo pitanje ponašanja vaše armije, već je to i politički stav, i Srbija time sebe definiše kao miroljubivu zemlju koja ne želi da ulazi u sukob ni sa zapadnom ni sa istočnom civilizacijom. Želimo samo da budemo svoji na svome, i ja mislim da je to ispravna i odgovorna politika.

Da cela zemlja bude ravnomerno razvijena

Oliver Bunić

Da cela zemlja bude ravnomerno razvijena, Foto: Oliver Bunić

- Da li je tačno da su penzije nezakonito umanjene, s obzirom na to da je penzija stečeno pravo? Ljiljana Blagojević
- Hoću, poštovana Ljiljana, da vam kažem, da možete da imate kakvo god hoćete pravo, ako nemate para. Mi smo u trenutku kada smo preduzeli mere štednje 51 posto penzija isplaćivali iz budžeta i ako vas je neko doveo do bankrotstva, to znači da penzija ne bi ni bilo. Ovako su penzije stabilne, redovne i biće samo veće i veće, tako da će i oni koji su pretrpeli više smanjenje dobiti na kraju što su imali, a potom i povećanje. Morali smo da ozdravimo državu i zato sam zahvalan penzionerima na hrabrosti i strpljenju koje su pokazali.

- Da li zaista verujete da dobijate realne izveštaje o stanju u unutrašnjosti Srbije? Suzana Tanasijević
- Da, draga Suzana, i znam koliko je teška situacija u zemlji. Ionako ne volim lakirane izveštaje.

- Zašto toliko malo pažnje posvećujete svojoj bezbednosti? Nena Bogić
- To me ne zanima, drugi treba da o tome brinu. Ali zahvalan sam na brizi vašoj čitateljki.

- Kakva je razlika između dece koja imaju kontrolu vode u gradovima i dece na selima (bunari) koja nemaju, zar su krivi zato što nemaju vodovod i trebamo li ih prepustiti sami sebi? Goran Milanović
- To je pitanje ravnomernog razvoja i našeg ulaganja, možemo li ili ne možemo to da postignemo u narednom periodu. Zato sam rekao da će Vlada Srbije sa najvećim podsticajima izaći u susret onim investitorima koji dolaze na jug i istok Srbije. Tek nakon toga, posle smanjivanja razlika u životnom standardu, moćićemo da razmišljamo i u potpunosti izjednačimo i prava naše dece.

- Kada će oboleli od multiple skleroze moći da se leče barem sa prvom generacijom lekova namenjenih za tu bolest, kad već ne možemo sa poslednjom? Marko Dunđer
- Nažalost, dragi Marko, ne znam ništa o tome, ali ću se postarati da dobijete odgovor od ministra zdravlja Zlatibora Lončara i to javno u najkraćem mogućem periodu i verujem da ćemo to pitanje da rešimo.

Aleksandar Vučić

Mitar Mitrović

Aleksandar Vučić, Foto: Mitar Mitrović

 

I ja bih gledao Ligu šampiona na RTS-u

- Da li mislite da bi pošteno bilo da RTS prenosi oba dana Lige šampiona sada kada plaćamo TV pretplatu? Đorđe Kričak

- Dragi Đorđe, i ja bih voleo da, barem kada ne bude izbora, dve večeri gledamo Ligu šampiona na RTS-u. I nadam se da će to biti moguće već od sledeće godine, iako nisam niko na RTS-u. Govorim to prosto kao običan gledalac i neko ko voli fudbal, mogu samo da se nadam.

 

I moj brat ima kredit u „švajcarcima“

- Da li će Srbija kao sve zemlje iz okruženja rešiti problem stambenih kredita u švajcarskim francima? Miroslav Božović

- Neću da time kupujem glasove kao što je radio bivši premijer Hrvatske Zoran Milanović. Pre svega da pitam ekonomiste i bankare, ali i ljude iz pravne struke da li imamo pravo da to radimo ili ne. Ponudićemo svako rešenje, žao mi je tih ljudi, ali i moj brat je uzeo kredit u „švajcarcima“, ali ja ne pravim to pitanje kao pitanje milosti prema ovome ili prema onome, nego da li to može prema našem zakonu ili ne. Sve što možemo pomoćićemo tim ljudima, ali ne očekujte da država interveniše i u privatnim obligaciono-pravnim odnosima.

 

Telekom

Vesna Lalić

Telekom, Foto: Vesna Lalić

 

Sačuvati i osnažiti „Telekom“

- Da li je moguće da Vlada razmisli o tome da se „Telekom“ proda po hrvatsko-crnogorskom modelu strateško-političkom partneru iz EU, recimo „Dojče telekomu“?

Pošto je država Nemačka njegov suvlasnik imali bi još snažniju podršku ka evrointegracijama. Dalibor Trifunović - Dragi Dalibore, pre svega, „Dojče telekom“ je dobra kompanija. Najvažniji je naš ekonomski interes i šta možemo da uradimo za investicije u budućnosti u „Telekomu Srbije“, kako najbolje možemo da brinemo o našim zaposlenima. U narednom period neće biti prodaje „Telekoma“, prvo ćemo da pokušamo da sačuvamo i podignemo vrednost „Telekoma“, pa otom potom. U svakom slučaju za bilo kakve ozbilnje promene u Srbiji je teško dobiti podršku, mi smo svoju šansu po tom pitanju propustili, ali nećemo se dati, nećemo odustati, jer je to suština politike koju vodimo. Ne odustajati, boriti se i pokušati da napravimo da imamo još veću vrednost i da posle toga možemo da razgovaramo i o ovakvim temama.

Komentari (38)

Miki

18.04.2016 07:07

Odgovor Premijera zasto deca koja su primorana na bunare nemaju kontrolu ispravnosti vode je izbegnut i nije jasno definisan.Stupio je zakon na snagu o zastiti stanovnistva od zaraznih bolesti a deca nemaju kontrolu ispravnosti vode?Cak ni seoski skolski bunari se ne kontrolisu?

Lara

18.04.2016 15:21

@Miki - Nije normalno zarazicemo se svi na selima i deca u skolama

Stukem

18.04.2016 17:03

@Miki - Coleo bih da sam premijerov brat pa da uzmem kredit u svajcarcima.

sonja

18.04.2016 07:19

Imam75 godina,kada mi za pet godina podigne penziju 200 dinara,nikada vecu necu imati,i bicu lud od srece.Neizrecivo hvala

AVAV

18.04.2016 07:27

Da li znate da penzioneri umiru od gladi i ubijaju se jer nemogu da dožive 2020. god AV. AV. Da dragi poštovani AV.AV hocu da vam kažem, zahvalan sam im na tome, zato sam zahvalan penzionerima na hrabrosti i strpljenju koje su pokazali. Mnogi nece izdržati ali kad nemate para to im je jedini izlaz. Mi ce mo ih svakako podržati.

Suzana

18.04.2016 17:04

@AVAV - Ne zelim da me neko pogresno shvati, i ja imam dva penzionera u kuci, ali.... opet svi ti penzioneri ce glasati za Vucica, oni kad se zalepe za jednog, to im je do kraja zivota.Realno, za Vucica glasaju gradjani koji su zadovoljni stanjem u zemlji, protiv su oni drugi i to je to

DEKI

18.04.2016 07:32

Otje otje...

слажем се

18.04.2016 07:33

али не док си ти на власти

Izbori

18.04.2016 08:19

"I sve ću ti obećatiii... Baš sve što hoćeš... Moju kožu, moju kost i lice koje poželiš"...

jeca

18.04.2016 08:29

Pa penzije,penzioneri njegova ciljna grupa,zato ćemo izumreti skoro.Nece da kaže povecacemo plate,ili radicemo na natalitetu,nego kaže taj problem imaju i mnogo razvijenije države,sramota.

dragan

18.04.2016 08:31

Sta je bilo sa hapsenjima i osudjivanje 24 sporne privatizacije Miskovic na slobodi a ukrao 1.200.000.000evra samo od akcija C marketa silne milione i nista.Poslanici u skupstini potrose pola penzionog fonda svakog meseca a na sednicama pedesetak.Srbija 250poslanika 7.000.000 stanovnika a recimo Rusija preko 150.000.000 ima 450 poslanika dali je to uredu.

penz.

18.04.2016 14:45

@dragan - Meni je krivo sto se u skupstini provedu sati u svadji Z. Babica i opozicije a to sve kosta!!!

sole

18.04.2016 08:49

ZA 300.00 dinara povecanje. nedelju dana za hleb.

bbax581

18.04.2016 09:09

Naravno da nema para kada delis tajkunima da se sire.

Biljana

18.04.2016 09:34

I opet nijedno pitanje iz oblasti kulture!! Da li sam ja u zabludi pa je kultura zabranjena!!!!

Goran

18.04.2016 09:37

Nesposobna sns vlast ukinula je na stetu gradjana sve stoje mogla...sada mi prica bajke o nekim povecanjima,mase maketama i kopa rupe za kamene temeljce...znaci ovo ludilo mora da se zavrsi na izborima 24. Aprila da narod izadje i jasno kaze NE daljoj politici sns koja nas vodi na dno

Tolimir

18.04.2016 09:39

Ja ne znam sta cemo mi sa ovim silnim investicijama!Kako nije imao vremena ove temeljce da polozi pre 2-3 godine pa da vidimo te rezultate a sada u kampanji obecanja na sve strane!

milan

18.04.2016 10:42

Vrati mi 150 000 din. koje si oteo meni i mojoj porodici od posteno zaradjene penzije,ne trazim od tebe nikakvu milost i povecanje penzije,videcu da li ce te narod najuriti na izborima,u sta se iskreno nadam,jer si mi unistio zivot ,da i pored pristojne penzije,sa tvojom otimacinom jedva prezivljavam,ali svemu dodje kraj,pa i otimanju,para narodu,videcemo.......

Baja

18.04.2016 11:03

Nisu veće nego ih je smanjio,ovaj narod je lako prevariti i zaludeti mu mozak...

Noca

18.04.2016 11:06

Voleo bi da neko postavi pitanje premijeru:"Da li mu je poznato da je smanjenje penzija direktno smanjen i opsti bod koji sluzi za obracun buducim penzionerima, visinu penzija(od dana smanjenja) i da je 60-70% ukupno takvih penzionera do 25.000 din.Sto znaci da su ti penzioneri osteceni trajno odnosno do kraja zivota.Da li je neko o tome vodio racuna i kako misli da takvu stetu ispravi sledece godine kada obecava da ce penzije rasti,ako SNS pobedi na izborima"?

Noca

18.04.2016 12:21

@Noca - Da pojasnim,na osnovu statistickih podatka. Osti Bod od 2012sept. za>2013-708,61/ 2014-715,71/ 2015-op.bod 724,66 a dalje sledi, da ce dalje uvecanje od aprila do septembra, ubudece biti uvecavano za 0,5%, sto je ocigledno smanjenje prema statistici iz prethodnih 3 godina, a odnosi se na sve penzionere i to do kraja zivota.Da li je i ko se bavio ovakvim racunima, obzirom da je premier dao poznato obecanje ili se to ne odnosi na buduce penzionere?

dipl.ek. penz.

18.04.2016 14:41

@Noca - AV nije ekonomista a ima savetnike koji moraju da slusaju sta on kaze. Zalim buduce penzionere, ako docekaju penziju. Mnogo mi je smesan AV kad se novinarima obraca sa dragi/a i sve ljude, drzavnike i narode naziva prijateljima. Otkud nam toliki prijatelji, nisam bas siguran da jesu. A sa druge strane kuka kako ga mnogi mrze. Prvi put cujem u politickom govoru tu odvratnu rec.

milan slepac

18.04.2016 11:36

SVI VI KOJI KUKATE BLA BLA ,ŠTA ĆE VAM INVESTICIJE , VRATI MI MOJIH 150000 ITD A KAKO BI BILO DA SRBIJA BANKROTIRA PA DA NE DOBIJEŠ PENZIJU ILI DA DOBIJEŠ UPOLA MANJE NEGO SAD KAO U GRČKOJ ,,MUKA MI JE VIŠE ČITATI I SLUŠATI VAS ŠTO NE POŠTUJETE I NEĆETE DA VIDITE DA SE POLAKO STANJE POPRAVLJA-----

Noca

18.04.2016 13:00

@milan slepac - G Milane,ovde se ne radi o vasjoj muci zbog komentara koji se ovde ostavljaju niti o stanju u Grckoj,vec o mukama naroda koji ostavljaju svoje komentare.Nije nama standard u usponu pa da srecni cekamo unucade vec da li ce da ih docekamo sa onim sto mozemo da im pruzimo.Nije sve jedno ako vam buduca penzija bude povecana,0,5% tj. 1% godisnje a infvlacija 4,5,10 puta veca.Mozda je vama bolje i bilo bi lepo da je svima kao i vama.

Goran

18.04.2016 13:07

@milan slepac - Zanimljiv je potpis korisnika koji verovatno prima nadoknadu kao Vucicev bot, pa ga nije briga sto lopov krade penzije. Odakle pravo da krades procenat zaradjenih penzija i plata? Ko si ti ili Vucic da mozete da kradete, a onda da pricate kako to cinite za necije dobro? Nije stvar u tome da li ja volim Vucica ili ne, nego NEMAS ZAKONSKO PRAVO da otimas zaradjeno !!! Da dodjem na vlast, odmah bi pohapsio sve koji su to ucinili i takvu odluku doneli. Sve redom !!!

убрзање

18.04.2016 15:24

@milan slepac - помислих да ти јр надимак слепац кад оно ти стварно добро не видиш. У чему се то стање "полако" поправља?

Мирослав, Краг.

18.04.2016 12:12

Ово што прича г. Премијер нису више ни бајке него отворено зезање српског народа, мало па опет, каже ЈА САМ ЗАДОВОЉАН, шта ти то значи, па 90% ГРАЂАНА ЈЕ У БЕДИ И БЕЗНАЂУ, јел то срећа г. Премијеру, можда само за СНС... а таи само одушевљавај регион, дели наше паре по Босни, очаравај ММФ а ми задњи у Европи по стандарду... баш си нас усрећио, имамо приватну државу радикала, апсолутну доминацију и добре изгледе да и наредне 4 године будемо на дну, али Вучић ће бити задовољан, Јадна Србијо.

Goran

18.04.2016 13:02

Kakav licemer !!! Sta je onda trebalo DOS da uradi kada je dosao na vlast posle SPS, JUL i SRS (danas u SNS zaboravljaju da su bili sluge Slobe i Mire, i 18 godina bili u SRS) ??? Da skroz ukine penzije? Vi ste pokrali sve sto je moglo da se pokrade, unistili fabrike koje je posle DOS rasprodao, Vucic, Nikolic i ostali ex-radikali dobili su stanove dok je Srbija bila bombardovana, u trezorima banaka imali ste drogu, cuda ste cinili, zavili zemlju u crno, pa nije bilo smanjenja penzija. Bando !!!

poljoprivredni penzioner

18.04.2016 14:34

@Goran - Gorane bravo. Sve zaboravljamo!DOS je vratio za dve godine zaostale penzije i druge socijalne dugove, oporavio saobracaj u Bgd., oziveo bankarski sistem, popunio prodavnice, i uradio jos mnogo dobrog. Pojedinci su se okoristili ali takvih lopuza ima u celom svetu.

mima

18.04.2016 13:41

Necemo mi ziveti jos 20 god da bismo cekali svoje zaradjeno kojim popunjavate rupe! Zasto ste poceli od onih najpostenijih koji gradise, ostavise vama, a vi sva ,,lepo,, srediste! I dalje se oni najrevnosnije platise obaveza, ali vi ih lepo nagradiste otimacinom! Sramota koju ne mozete nikad eliminisati! Svi cete ostariti i shvatiti kako ste nas tesko i bolni ponizili i diskriminisali Vasi deke i bake!

Jova

18.04.2016 14:03

MALO SUTRA ,LUDOM OBECANJE

ddd

18.04.2016 14:06

Sramota. Dokle vise poeni o pvecanju penzija. Moje povecanje je iznosilo 300 dinara.

Nina

18.04.2016 22:13

@ddd - Prica gluposti kako on zamislja da covek sa penzijom od 13.800,00 uopste prezivi. A radili ljudi 30 i vise godina da bi primali penziju kao socijalni slucajevi sram vas bilo. Sto ne skinete od vasih astronomskih plata po 10.000,00 sta je to ha vase nabildovane plate da povecate ljudima penzije. Ali samo onima koji imaju bedne penzije. Gde je ovde briga za narod nigde brinete samo za svoj djep.

milica

18.04.2016 14:09

Zasto nisi uzeo od tajkuna koji su pokrali nego od penzionera koji su zaradili VUCIC SUPER HIK

Tor

18.04.2016 14:35

Glasao sam predhodna 2 puta za SNS , ne mogu da se zaposlim od njegovih aktivista nigde. Gospodine Vucicu od moje porodice ste uvek imali 4 glasa, ovaj put 0 .

Milica

18.04.2016 14:51

A šta sa onima gde je firma u restruktuiranju, država je većinski vlasnik kapitala, kojima se zarada umanjuje 10%, a ne primaju istu iz budžeta?

nedjo

19.04.2016 01:33

ovaj covek je vrhunski majstor marketinga...

Данко Б. Марин

20.04.2016 10:16

FAVETE LINGUIS ! - :-) :-)