Pavićević spojio Šuleta i Đilasa!

Damira Ramadani | vesti 2017-05-21 10:16:30 2017-05-21 10:16:30

Bivši i sadašnji lider Demokratske stranke sreli su se na promociji knjige „Više od govora” bivšeg poslanika i nekadašnjeg člana Nove stranke Vladimira Pavićevića.

Petar Dimitrijević

Susret je bio i te kako srdačan, te je Dragan Šutanovac u jednom trenutku priznao da voli da čuje lepe reči o Draganu Đilasu!

Nekadašnji gradonačelnik Beograda govorio je o novoj Pavićevićevoj knjizi zajedno sa profesorima FPN-a Draganom Simićem i Ilijom Vujačićem. Da iznenađenjima tu ne bude kraj pobrinuo se sam autor, koji je otkrio da je Dragan Đilas najzaslužniji što se on našao u Skupštini Srbije, a samim tim i što je nastala njegova knjiga.

Naime, Dragan Đilas, koji je tada bio na čelu DS-a, pozvao je Pavićevića da bude na poslaničkoj listi te stranke, uprkos tome što se Pavićević nije libio da ga žestoko kritikuje. Autor knjige je naveo da to nije prihvatio jer je bio u drugoj partiji (Nova stranka), ali da su počeli da razgovaraju o programima i da je potom počeo njegov angažman u Skupštini Srbiji.

Za još iznenađenja pobrinuo se aktuelni šef DS-a koji se uključio u debatu. Naime, Šutanovac je „zaprosio” Pavićevića! On je rekao da „knjiga mnogo lepo izleda”, ali da nije završena jer joj „nedostaje drugi tom”.

- Ova knjiga treba da ima drugi tom i evo, ja sada pred ovim ljudima ovde tebi nudim da ti mene nakon drugog toma hvališ kao sad Đilasa. Odavno o Đilasu nisam čuo ovako lepe reči, a objektivno, volim da čujem lepe reči o Đilasu – kazao je uz osmeh Šutanovac i izazvao gromoglasan aplauz.

Pavićević se na ovu političku prosidbu nasmejao, ali nije rekao ni „da“ ni „ne“.

- Ja sam čovek politike, politika me strašno interesuje i ponavljam, ne mora politika oko stranke, ali ima ljudi koji govore da mora. Pa neka ostane malo vremena da vidimo – ostao je zagonetan Pavićević.

Promociji su prisustvovali i bivši ministar prosvete Srđan Verbić, predsednik Političkog saveta DS-a Zoran Lutovac, Vesna Pešić, poslanici Marko Đurišić, Veroljub Arsić, Milena Bićanin i mnogi drugi.

Expand player
Pogledajte više