VUČIĆ O OPTUŽBAMA CG MEDIJA DA "PRAVI DUŠANOVO CARSTVO" Panika i pokušaji da se Srbija zaustavi u svom ekonomskom rastu

Predsdnik je oštro odgovorio

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Pranjanima da neće komentarisati pred stranim delegacijama provokacije pojedinih medija iz Crne Gore, koji su objavili da je zabrinjavajuće što "obnavlja Dušanovo carstvo", kao i reči Vljore Čitaku koja je kritikovala DFC zbog otvaranja kancelarije u Beogradu.

- Ne želim pred našim prijateljima iz inostranstva da govorim o takvim temama, ne želim njih da dovodim u pogrešnu poziciju da neko ne pomisli da su to njihovi stavovi - rekao je Vučić i potom pojasnio:

- Srbija želi mir u regionu i poštuje sve. Ali ću reći nešto otvoreno, svima je dozvoljeno da napadaju Srbiju i mešaju se u unutrašnje stvari Srbije. Za dva dana ću vam izvući, kada već govorite o medijima, a ne mislim da je pametno mešati se u uređivačku politku medija, dobićete da vidite koliko ovih dana u hrvatskim medijima, medijima u BiH i Crnoj Gori ima tekstova ne samo protiv rukovodstva Srbije, već i protiv Srbije. I to je uvek sve dozvoljeno. Suština je da su mnogi želeli da Srbija bude slaba, zato se javlja panika i pokušaji da se Srbija u svom ekonomskom rastu zaustavi. Mi nemamo interese, niti želju da menjamo bilo kakve granice, niti nas to zanima. Mi samo želimo da se poštuju prava srpskog naroda kao što mi poštujemo prava svih drugih naroda i da imamo najboju ekonomsku saradnju sa svima drugima jer mislimo da imamo ogroman potencijal i da možemo zemlju na najbolji i najbrži način da razvijamo.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi