NAJNOVIJA INFORMACIJA IZ MOSKVE! Pancir-S stiže u Srbiju! Sada je poznato i kada

Ugovor će biti ispunjen u narednih nekoliko meseci!

PANCIR s-1, S-400
PANCIR s-1, S-400, Foto: Foto Ministarstvo odbrane

Rusija će isporučiti Srbiji raketni sistem Pancir-S narednih nekoliko meseci, u skladu sa potpisanim ugovorom, izjavio je danas direktor ruske agencije uvoz i izvoz odbrambenih proizvoda Rosoboroneksport Aleksandar Mihejev.

Raketni sistemi se sastavljaju, a srpski specijalci su na obuci. Sve se odvija po planu i neće biti odlaganja - rekao je on za ruske medije.

PREDSEDNIK VUČIĆ SVE IZNENADIO! Najavio veliku promenu! Ovi modeli automobila će biti zabranjeni!

Kako je rekao ugovor će biti ispunjen u narednih nekoliko meseci, a nakon što se završi obuka, nakon koje će Rusija započeti isporuku sistema.

"Pancir S" su već nabavile mnoge zemlje, poput Sirije, Alžira, Iraka, Jordana, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Brazila i drugih, a ruski mediji navode da cena jednog sistema iznosi od 13 do 15 miliona dolara. Međutim, Srbija ga nabavlja po najpovoljnijim mogućim uslovima.

Ukoliko naoruža svoje PVO jedinice "Pancirom", Srbija će biti jedina država u ovom delu Evrope koja poseduje taj tip ruskog naoružanja.

PANCIR s-1, S-400
PANCIR s-1, S-400, Foto: Foto Ministarstvo odbrane

Pancir S1", koji uključuje protivavionske projektile i protivavionske topove, stvoren je kako bi se pružila direktna podrška trupama na terenu, ali i protivavionskim sistemima velikog dometa kao što su S-300 i S-400.

Reč je o moćnom sistemu za odbranu od aviona, helikoptera, krstarećih raketa i bespilotnih letelica. Ruska armija je "Pancire" rasporedila u Siriji, gde su se odlično pokazali u borbenim uslovima, odbijajući nekoliko masovnih napada bespilotnih letelica na rusku bazu Hmejmim.

Bonus video: Završetak prikaza na vojnom aerodromu - "Sloboda 2019"

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi