Palma: Auto za gospođu!

Alo! | vesti 2017-12-25 12:27:40 2017-12-25 12:27:40

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ponovo je pomogao najugroženijim građanima Jagodine.

Youtube printscreen

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković organizovao je danas redovan prijem za građane sa teritorije grada Jagodine, koji su lošijeg materijalnog stanja, a to se pre svega odnosi na porodice sa više dece i na starija i bolesna lica.

„Za današnji prijem prijavilo se 2.000 porodica. Neću reći da me raduje, ali najveći broj građana koji je dolazio po pomoć su oni koji imaju troje, četvoro, petoro i više dece. Nisam ni znao da u Jagodini ima toliko porodica sa većim brojem dece, što znači da naša borba protiv bele kuge ima efekat i da se sve više dece rađa u Jagodini. Za pomoć su dolazili i stariji, kojima treba novac za lekove“, rekao je Palma.

Lider JS je mnogim porodicama danas dodelio novčanu pomoć, a za jednu stariju damu obezbeđen je i automobil. Pogledajte:

Dragan Marković Palma je istakao da danas nije bilo građana koji su tražili da se reši neki infrastrukturni problem jer, kako je rekao, sve ulice u gradu i gotovo sve u svim selima su asfaltirane i sva infrastruktura je rešena još pre pet godina.

„Mi smo jedini grad gde svako selo ima gas, veći broj sela ima gradsku vodu, a u narednom periodu radićemo kanalizaciju u tri najveća sela“ rekao je Marković.

U Jagodini se štedi!

Lider JS je rekao da se u Jagodini brine o svakom dinaru.

„Na mesečnom nivou štedimo između 8,5 i 10 miliona dinara. Članovi gradskog veća i odbornici ne primaju ni plate ni dnevnice, nema roming računa i funkcioneri sami plaćaju račune za svoje mobilne telefone, koriste svoje automobile, nema kafanskih računa, nema putnih troškova. U Jagodini nema ni komunalnih policajaca, a nema ni pauk vozila", rekao je Palma i dodao da poljoprivredni prizvođači ne plaćaju tezge na pijaci i lokalna samouprava im ne naplaćuje porez na poljoprivredno zemljište.

"Naša politika je da su korisnici budžeta građani i tako ćemo raditi i ubuduće. Budžetom za 2018, godinu planirana su sva socijalna davanja i privilegije za đake, studente, penzionere, poljoprivrednike... kao i do sada. Ništa nismo ukinuli, ostalo je sve isto, samo će štednja biti povećana“ poručio je Marković.

 

Expand player
Pogledajte više