Pajtić priziva ubistvo Vučića!

Ekipa Alo! | vesti 2017-08-28 16:43:13 2017-08-28 16:43:13

Pajtić podržao tviteraša koji je naveo da će uskoro crni kosač da "zasvira kraj" za predsednika Vučića!

Petar Dimitrijević

Bojan Pajtić, nekadašnji predsednik Demokratske stranke, nastavio je da provocira na društvenoj mreži Tviter, a ovog puta otišao je toliko daleko da je čak podržao tviteraša koji je naveo da će uskoro crni kosač da zasvira kraj za predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

Političari su šokirani ovakvim potezom nekadašnjeg lidera demokrata i poručili da se Pajtić ne ponaša normalno.

Bojan Pajtić, bivši predsednik DS-a i nekadašnji poslanik te partije u Skupštini Srbije, juče je nastavio da divlja na društvenoj mreži Tviter.

Kosač označava smrt

Crni kosač je inače nadaleko poznati simbol smrti. Smrt, poznata i kao Crni kosač, uobičajeni je element u kulturi i istoriji. Popularni prikaz smrti kao ljudskog skeleta sa velikom kosom i u crnoj suknji sa kapuljačom prvi put se pojavio u 14. veku u Engleskoj, a ime Crni kosač prvi put se beleži 1847. godine. U nekim mitologijama, Kosač uzrokuje smrt žrtve.

On je najpre osuo paljbu po dnevnom listu „Alo!” samo zato što je razotkrio da je pokušao da podmetne reketiranje Andreju Vučiću, bratu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Kerovi, bolesnici, idioti - bile su neke od uvreda koje je Pajtić uputio našem listu.

Međutim, čini se da su mu te besprizorne uvrede bile malo, pa je otišao korak dalje podržavši anonimnog tviteraša koji je prizvao smrt predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Još malo i Crni kosač će da svira kraj za AV (Aleksandra Vučića). Treba samo izdržati ovo pretmortalno ludilo - napisao je anonimni tviteraš, a Pajtić je označio da mu se taj komentar sviđa.

Političari su bili šokirani najnovijim potezom bivšeg lidera demokrata. Poslanik SNS-a Vladimir Đukanović kazao je za „Alo!” da je zgrožen.

- Bojan Pajtić je ovim pokazao da nije normalan. Čak ni sunce da ga je udarilo na Brionima, morao bi da ima zdravog razuma da ovo ne podrži. Zgrožen sam - rekao je Đukanović.

Sličan komentar dobili smo i od narodnog poslanika Marijana Rističevića, koji je za „Alo!” kazao da ga više i ne iznenađuje ponašanje Bojana Pajtića.

- Količina ludila nekih pripadnika opozicije, pa i ovog primerka, više me ne iznenađuje. Ko je vodio državu i pokrajinu, još smo i dobro prošli. Pretnje smrću, streljanjem, vešanjem i prebijanjem je ono što oni misle da je demokratija. Dolazak na vlast nasiljem za njih je demokratija i vladavina prava - istakao je Rističević.

Miroslav Parović, predsednik Narodnog slobodarskog pokreta, kazao je da je takvo ponašanje nedopustivo.

- Zaista je nedopustivo da javne ličnosti šalju takve poruke, imajući u vidu da svi mi dajemo primer građanima, a i inače je Tviter postao mesto gde „kulturni” koriste najprimitivniji mogući rečnik - rekao je on za „Alo!”.

Jovanov: Bojan je moralni Kvazimodo

 

Milenko Jovanov, potpredsednik SNS-a, kaže za „Alo!” da se od bivšeg lidera DS-a može svašta očekivati.

- Jadni su i tužni ljudi koji priželjkuju tuđu smrt, ali se od Pajtića ništa drugo nije moglo ni očekivati. Moralni Kvazimodo poput njega i ne može da dobaci dalje od toga da priziva smrt boljih od sebe - kaže on.

 

Expand player
Pogledajte više