Ovo je NEDELJA kada će biti održani vanredni parlamentarni izbori!

Jelena Đondović | vesti 2019-01-02 15:53:56 2019-01-02 15:53:56

Srbija na proleće izlazi na birališta!

Tanjug/ Dimitrije Goll

Kako „Alo!“ saznaje, predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić sastao se 30. decembra sa pet ljudi iz najužeg rukovodstva SNS-a i tom prilikom odlučeno je da se održe vanredni parlamentarni izbori! Prema našim informacijama, izbori će biti održani u nedelju, 31. marta.

Komentarišući naša saznanja, iz vrha Srpske napredne stranke poručuju da su i više nego spremni za izbore, dok s druge strane predstavnici opozicionih stranka nerado govore o ovoj temi.

Darko Glišić, šef Izvršnog odbora SNS-a, navodi da su za stranku kojoj pripada izbori uvek dobrodošli.

- Za one koji znaju da rešavaju probleme građana izbori su uvek dobrodošli. Jedino onima koji nemaju rezultata niti znaju kako da rešavaju probleme izbori nisu poželjni - poručuje Glišić.

I Zorana Mihajlović, ministarka i funkcionerka SNS-a, smatra da su izbori dobro rešenje.

 - Ne znam ništa o tome, ali ja sam uvek za izbore jer predsednik, Vlada i SNS imaju šta da pokažu - rezultate. I ekonomske i političke - kazala je ministarka.

Pročitajte još:

 

U sličnom tonu govori i Miloš Vučević, potpredsednik SNS-a.

- Ako tako bude, SNS će biti spreman za izbore. Neka građani odluče kuda i kako dalje da ide Srbija. Verujem u politiku Aleksandra Vučića i siguran sam da je u interesu građana Srbije - navodi Vučević za naš list.

Anđelković: Ko je kriv za izbore?

Politički analitičar Dragomir Anđelković objašnjava za naš list da su za vanredne izbore krivi upravo opozicionari.

- Ako opozicija smatra da su potrebni izbori i ako su protesti koje organizuju u funkciji izbora, jer postavljaju zahteve koji su za vlast neprihvatljivi, vlast, koja postupa demokratski, na tako nešto može odgovoriti samo stavljanjem odluke pred građane, pa je logično da imamo izbore. Nije vlast ta koja iz nekih svojih razloga traži izbore već opozicija zahtevima koje postavlja. Ali, lično verujem da će opozicija, kada postane svesna da će stvarno doći do izbora, da se povuče, jer dobro zna kako će na tim izborima proći. I pomisao na izbore kod njih izaziva strah - kaže Anđelković.

 

Govoreći o izborima, koji nas po svemu sudeći čekaju za tri meseca, marketinški stručnjak i analitičar Nebojša Krstić uveren je da je pred nam sada „dugo i dosadno nadgonjavanje ko će od opozicije da ih bojkotuje, a ko neće“.

- A onda će da izađu svi, nepripremljeni, i vajkaće se da su im izborni uslovi krivi za neuspeh. A zamislite sad da likovi iz Saveza za Srbiju, recimo, hoće na izbore, a Sergej (Trifunović) neće. Pa dođe subota, a Sergej kaže: „Ovi iz SzS su gori od Vučića! To su sve gola govna, fukse i pišaću im na grobove“. Mislim da bi se „lideri“ mnogo manje radovali nego kad Sergej to kaže za Vučića, Maju... - konstatovao je Krstić.

 

 

Sanda: Bojkot!

Iz SZS-a Dragana Đilasa juče nam je komentar na temu izbora dala samo Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke.

- Svakog puta, kad ne zna kako dalje i kada želi da kupi vreme, Vučić poseže za izborima. Ako nema sređenog biračkog spiska, ako su mediji zarobljeni, ako nema normalnih debatnih emisija, ako izborne radnje udešavaju tipovi iz džipova bez tablica, onda takve izbore treba bojkotovati, pa neka crveno-crna koalicija izlazi sama. Tiraniji ne treba dati legitimitet - kazala je za „Alo!“ Sanda Rašković Ivić.

 

Expand player
Pogledajte više