EKSKLUZIVNO! POSLEDNJA FOTOGRAFIJA! Ovo je jedini čovek iz Srbije koji je razgovarao sa Mirom Marković pre njene smrti (FOTO)

Stefan Stamenkovski, jedan od osnivača Pokreta "Zavetnici", poslednji je čovek iz Srbije koji je razgovarao sa Mirom Marković pre nego što je preminula.

Mira Marković
Mira Marković, Foto: EPA/Koča Sulejmanović

Njihov susret u Moskvi ovako je opisao:

Sreli smo u Moskvi u januaru ove godine. Razgovarali smo satima. Izgnanstvo iz zemlje podnosila je dostojanstveno, ali posebno teško joj je padalo to što 17 godina nije videla ćerku. Mafijaško-kriminalni dosovski režim nije joj dopustio da prisustvuje sahrani svog supruga i poseti njegov grob tokom svih ovih godina. Rekao sam joj da se nadam da će uskoro doći vreme kada će moći da se vrati u Srbiju. Čini mi se, da posle svih nepravdi, ni ona sama više nije verovala u to.

Nedavno je Apelacioni sud poništio zatvorsku kaznu na koju je osuđena, ali oslobođajuću presudu gospođa Marković nije dočekala.

Progon iz zemlje je najveće poniženje i u moralnom pogledu najstroža kazna još od vremena stare Grčke. Ona je iz svoje zemlje proterana montiranom optužnicom i brutalnom hajkom. Danas nije pitanje da li se neko slagao sa njenom politikom ili bio protiv nje, suština je da se razni Dinkići, Svilanovići, Čanci, Jovanovići, Živkovići i drugi koji su zdrobili srpsku državu i privredu, potpuno slobodno šetaju, zauzimaju važne položaje, vedre i oblače Srbijom. Sa druge strane, porodica pokojnog predsednika Miloševića obespravljena je i prokazana.

Mira Marković
Mira Marković, Foto: Privatna arhiva

Znam da danas likuju mnogi koji su petog oktobra sa fantomkama i dugim cevima upadali u državne institucije. Ubeđeni su da su pravda i istina nedostižne. Ne znaju da su one kao voda, uvek nađu put.

Ona većinska, dobronamerna i časna Srbija, bez obzira na političke razlike, danas upućuje poslednji pozdrav supruzi velikog državnika.

Ne zna se da li će Mirjanu Marković sahraniti u Srbiji, ili Rusiji. U jednoj zemlji se rodila i živela, a i druga je tokom godina progona postala njena. Bog dušu da joj prosti i podari večni spokoj.

Povezane vesti

 • Korisnik: boris
  15/04/2019 - 09:09
  Ko li je bio na sahrani Stambolića, Ćuruvije i četiri člana SPO !!
 • Korisnik: Vladimir
  15/04/2019 - 08:17
  To sa cerkom je problem vaspitanja iste. Mogla je da ode u CG da je vidi i usput evocira sa carem Milom uspomene.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi