Aleksandar Vučić plače na godišnjici Oluje
printskrin
Aleksandar Vučić plače na godišnjici Oluje

printskrin

Aleksandar Vučić plače na godišnjici Oluje, Foto: printskrin

* Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na udaru Hrvatskih medija

* Napali ga zbog govora u Krušedolu

* Smeta im istina

Hrvatski mediji od sinoć krenuli su u žestoki udar na predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog njegove izjave na ceremoniji u Krušedolu da je obaveza srpskog naroda da im se više nikada ne dogodi nesloga, kao i najave da će naredne godine sećanje na stradale i proterane u “Oluji” biti održano u Beogradu, na Trgu Republike.

Aleksandar Vučić, hrvatski mediji

Printscreen

Aleksandar Vučić, hrvatski mediji, Foto: Printscreen

 

Udari na predsednika Srbije nastavljeni su i jutros. Hrvatskim medijima, posebno je zasmetalo i to što je na pomenu stradalim i prognanim u Oluji rekao i da neki slave strasno to što su Srbi proterani iz Hrvatske.

hrvatski mediji, oluja, napad

printscren

hrvatski mediji, oluja, napad, Foto: printscren

 

U tekstu koji je prenesen na portalu Dnevno.hr citirani su delovi Vučićevog govora, koji Hrvatima posebno smetaju, jer se obraćao izbeglim Krajišnicima.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Takođe Vučić se našao i na meti hrvatskih desničara zbog izjave

“I to uz pesme uz koje pristojni ljudi ne bi mogli ni da stoje ni da sede. Uz koje veličaju ustaške nacističke pozdrave. Uz pesmu da će nas stići njihova ruka i preko Drine. Odgovor za sve njih i za Franju Tuđmana: otišli su Srbi, to je velika tuga i muka za svakog Srbina. Je li Hrvatska srećnija i uspešnija zbog toga?”, poručio je predsednik Srbije.

Posebno desničare su zaboleli reči da " Srbi i Srbija nisu nestali".

“Nećemo ćutati jer će se govoriti i o srpskim žrtvama i o našoj deci jer suze naše dece ne vrede manje od suza sve ostale dece. Srbija je čvrsta i snažnija nego što je bila i znaćemo sačuvati i biti svoj na svom”, istakao je Vučić.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina