Ovako turski mediji izveštavaju o Erdoganovoj poseti Srbiji (FOTO)

Alo.rs/Tanjug | vesti 2017-10-11 14:56:07 2017-10-11 14:56:07

Poseta turskog predsednika Redžep Tajip Erdogana Srbiji, izazvala je pažnju i tamošnjih medija.

Promo

Svi vodeći dnevni listovi, danas su na naslovnim stranama imali vest o poseti Erdogana Srbiji i njegovom susretu sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

"Milijet" piše da je nakon bilateralnih susreta održan poslovni forum, te da su dvojica predsednika nakon toga prošetala gradom i obišli više znamenitosti.

Ovaj turski dnevnik piše i da su Beograđani predsednika Turske dočekali kao "dragog gosta" sa kojim su želeli i da se fotografišu.

List piše da su Erdogan i njegov domaćin posetili Simitsku palatu, jednu od 12 pekara, koje je u Beogradu otvorio turski privrednik.

Ističe se da je predsednik Vučić svom gostu poklonio posebno dizajnirani bicikl.

I uticajni Hurijet na naslovnoj strani piše o poseti Erdogana Srbiji i ističe u prvi plan potpisane sporazume o budućoj ekonomskoj saradnji i turskim investicijama.

Značajan prostor u medijima je odvojen za šetnju dvojice predsednika srpskom prestonicu.

Posebno se napominje da mnoge zamenitosti iz perioda Osmanskog carstva restaurira turska agencija TIKA.

List navodi da su dvojica predsednika, praćeni građanima, posetili, između ostalog, Kalemegdansku tvrđavu i džamiju, gde su dočekani toplom dobrodošlicom i aplauzima.

Dnevnik Karar na naslovnici, pak, donosi izjavu predsednika Erdogana, koji je na konferenciji za novinare tokom zvanične posete Srbiji optužio američkog ambasadora u Ankari Džona Basu da je odgovoran za ukidanje američkih viza turskim građanima.

 

Turski predsednik je juče, u pratnji Aleksandra Vučića obišao i Kalemegdan, nakon čega je bio gost u Domu Garde. 

Expand player
Pogledajte više