Ovaj Srbin ide na proslavu Oluje?!

Alo.rs/Novosti/T.Đ | vesti 2020-07-30 19:41:13 2020-07-30 19:41:13

Ono što se naslućivalo prethodnih dana - obistinilo se.

Youtube/Printscreen

Potpredsednik hrvatske vlade, Srbin, Boris Milošević ide 5. avgusta na obeležavanje 25. godišnjice zločinačke akcije "Oluja" tokom koje je proterano 250.000, i ubejeno 2.000 njegovih sunarodnika?!

- Razgovarali smo u vladi i postigli dogovor sa SDSS da potpredsednik Milošević ide u Knin, gde će se obeležiti 25 godina od "Oluje". Dogovorili smo se da SDSS učestvuje u toj proslavi - rekao je večeras hrvatski premijer Andrej Plenković.

On je naveo da je to "jako dobro i korisno i za hrvatsku državu i za odnos prema hrvatskoj istoriji, ali i dobar potez za buduće hrvatsko-srpske odnose".

Plenković kaže da je odlazak Miloševića u Knin i treba da pokaže svim hrvatskim partnerima u Evropi i svetu da je Hrvatska učinila važan iskorak u poslednjih tridesetak godina prema demokratskim standardima.

Milorad Pupovac, predsednik SDSS, kako sada stoje stvari neće biti 4. i 5. avgusta u Kninu, a sam premijer kaže da je njegova želja bila da tamo bude kompletna hrvatska vlada. O odlasku Pupovca u Raču gde će se obeležiti godišnjica zločina počinjenih nad Srbima za vreme i nakon "Oluje" nije se razgovaralo u hrvatskoj vladi.

Plenković nije želeo da komentariše izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića vezanu za odlazak Miloševića u Knin, a kaže da je to stvar unutrašnjih odnosa u Hrvatskoj.

PROČITAJTE JOŠ

Expand player
Pogledajte više