Dragan Marković Palma
Promo
Dragan Marković Palma

Promo

Dragan Marković Palma, Foto: Promo

Da li je CEFTA vezana za trgovinu – jeste. Da li kosovski Albanci krše CEFTA – krše. Šta vi bre otvarate ? Nemojte više da otvarate poglavlja i neću više da idem na pregovore. To je kao kada otvoriš frižider, a on prazan, u njemu nema ništa. Od Evropske unije ne možemo da dobijemo garanciju da će kosovski Albanci da povuku takse od 100 posto na robu iz Srbije. Izjave zvaničnika Evropske unije su preporuke. Ja pitam Brisel, imate li vi neku instituciju koja će reći : " vi, kosovski Albanci, kršite sporazum i kršite sve sporazume koje ste potpisali. Sa vama više nećemo da razgovaramo dok ne povučete takse". To očekujemo od Evropske unije, a ne preporuke - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije.

- Nama ostaje samo da zamolimo Rusiju i Kinu da zakažu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a to su takse Prištine prema Srbiji od 100 posto i da Savet bezbednosti zahteva da se takse ukinu istog trenutka. Tu ćemo videti da li su Amerikanci bili iskreni kada su pozvali Prištinu da ukine takse. Ako jesu glasaće za tu odluku -  kaže Marković.

Pročitajte još:

 

- Evropa više nije ono što je bila. Velika Britanija izlazi iz Evropske unije. Francuska kao osnivač Evropske unije i jedna od najjačih evropskih sila ima nerede na ulicama. I širiće se to u još nekoliko država. Italija nema stabilnost kada je u pitanju ekonomija i ta zemlja mnogo duguje po glavi stanovnika. Srbija vodi dobru međunarodnu politiku. To je politika mira, politika stabilnosti i politika kompromisa. I ja nisam čuo nijednu štetnu izjavu ni od predsednika Vučića, ni od šefa diplomatije Dačića. Ali međunarodna zajednica mora da zna da ne može biti kompromis „uzeo si mi kuću, ostala mi je pomoćna zgrada, a sada hoćeš da mi uzmeš i pomoćnu u zgradu -  rekao je Marković.

- NATO pakt više nema interes da ratuje sa Srbijom. Ali mi moramo da shvatimo da je njihov interes da opravdaju bombardovanje i agresiju na našu zemlju 1999. godine u zato mi imamo danas takve probleme kada je u pitanju Kosovo i Metohija - izjavio je danas gostujući na Hepi televiziji, predsednik Jedinstvene Srbije.

 

Komentari (3)

Pera Detlic

12.12.2018 12:34

Ma kakav frizider, to mu dodje kao kad ortvoris sef Kolubare a on prazan.

Baka

12.12.2018 14:28

@Pera Detlic - Bravooo Palma

Šojke

12.12.2018 16:07

Bravo Palma junačino! Dosta više laži i prevara!