PUTIN NAM DAJE GARANCIJE Otkriven najvažniji razlog posete šefa ruske države Srbiji! ZAPAD U PANICI!

"Rat sa Srbijom značio bi i rat sa Rusijom"

Vladimir Putin, Aleksandar Vučić
Vladimir Putin, Aleksandar Vučić, Foto: EPA-EFE/YURI KADOBNOV

Vladimir Putin i Aleksandar Vučić 17. januara u Beogradu razgovaraće pre svega o Kosovu i Metohiji. Ruski lider ponovo će poručiti Zapadu da bi rat sa Srbijom značio i rat sa Rusijom, a predsednik Ruske Federacije doneće predsedniku Srbije čvrste garancije za podršku u slučaju odbrane južne pokrajine.

RUSKI PREDSEDNIK ĆE SE NAUŽIVATI! Vučić vodi Putina na najlepše mesto u Beogradu, a onda s njim sklapa UGOVOR ZLATA VREDAN!

Prema pisanju Informera koji se poziva na odlično obaveštene diplomatske krugove, ruski lider će sa svojim domaćinom razgovarati pre svega o odbrani Kosova i očuvanju srpskog suvereniteta u južnoj pokrajini.

Neće dozvoliti pritiske

Prema rečima izvora, Putin će srpskom kolegi, ali i ovdašnjoj javnosti, preneti jasnu poruku da Beograd može da računa na bezrezervnu podršku Moskve u rešavanju najvećeg nacionalnog i državnog problema.

 

- Putinova poseta Beogradu dolazi u jednom od najvažnijih i najosetljivijih trenutaka za Srbiju. Zvanični Beograd nalazi se pod snažnim pritiskom Zapada da reši kosovsko pitanje u korist Albanaca. Zbog toga će centralna tema razgovora dvojice lidera biti upravo 'odbrana Kosova", a Putin će preneti čvrste garancije da Moskva nikada i nipošto neće ostaviti Srbiju na cedilu. Kako se situacija na Kosovu komplikuje i Priština konstantno zvecka oružjem i preti novim ratom i egzodusom Srba, Putin će uputiti i poruku Zapadu da bi, u slučaju bilo kakvog sukoba, Srbija mogla da računa na svaku vrstu pomoći Ruske Federacije, pa ako zatreba i na konkretnu vojnu pomoć. Niko u Beogradu i Moskvi, naravno, ne priželjkuje rat, ali ako rat bude nametnut Srbima, oni će na svojoj strani imati Rusiju sa svim svojim kapacitetima - navodi izvor i dodaje da će, osim Kosova, tema razgovora dvojice lidera biti i nastavak vojnotehničke saradnje, izvoz robe iz Srbije, infrastruktura, energetika...

Vozio se auto-putem u Srbiji, a onda je ugledao Putina, fotografisao ga i srušio društvene mreže (FOTO)

- U Beogradu bi trebalo da bude potpisano najmanje 20 strateških sporazuma, među kojima i oni koji se odnose na izgradnju železničkih koridora, gasovod "Turski tok", isporuku tenkova i PVO raketa, izvoz srpskih proizvoda u Rusiju - dodaje sagovornik.

Vladimir Putin, Aleksandar Vučić
Vladimir Putin, Aleksandar Vučić, Foto: EPA-EFE/YURI KADOBNOV

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, istakao je da će Kosovo biti "veoma visoko" na agendi razgovora dvojice državnika.

- Predstojeći susret predsednika Srbije i Rusije, treći za samo devet meseci, biće potvrda uzajamnog poverenja i razumevanja, ali i prilika da se ukaže na potrebu dveju zemalja da štite nacionalne interese, a ne da zadovoljavaju interese Zapada. Tu imamo izuzetno visok stepen uzajamnog razumevanja, čemu doprinosi kako stalna razmena mišljenja i informacija na osnovu poverenja u bilateralnom formatu, tako i tesna koordinacija napora u međunarodnim strukturama. Rusija će i ubuduće ostati pouzdan partner Srbije - rekao je Čepurin.

Veliki korak za nas

Bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović ističe da dolazak velikog lidera u trenutku kada se na Srbiju vrše pritisci sa svih strana predstavlja veliki i važan korak.

 

- Putinova poseta pokazuje da Srbija u svemu ovome nije sama i da jedna velika sila pokazuje zanimanje kako će se kosovski problem rešiti. Rusi imaju puno razumevanje za srpske interese. Ovim se upozoravaju svi oni na Zapadu koji su umislili da su sami u rešavanju ovog problema. Oni moraju da znaju da ne mogu da zanemare interese Srbije. Rusija ograničava pritiske na nas i otvara prostor za smelije razmišljanje o kompromisu sa Albancima - podvlači Jovanović.

Povezane vesti

 • Korisnik: stopbot
  04/01/2019 - 17:57
  a rusija se bas uplasila nato-a, mislim da im je sankcija i ponizenja preko glave
 • Korisnik: sara
  04/01/2019 - 10:26
  Živela Rusija i Vladimir Putin!!!!, to su pravi i iskreni prijatelji!!!!.
 • Korisnik: Boki
  04/01/2019 - 09:54
  Pravi se nova Sirija u Evropi,ccccc
 • Korisnik: Anti rusofil
  04/01/2019 - 07:39
  I posle se cudite zasto zapad ne reaguje na albanske akcije
 • Korisnik: str
  04/01/2019 - 07:06
  Kao pred Prvi svetski rat. Hocemo li opet?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi