Raša Karapandža
Youtube
Raša Karapandža

Youtube

Raša Karapandža, Foto: Youtube

* 2015. godine na nameštenom konkursu Jasna Atanasijević dobija mesto docenta na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu

* Kada je postavljena za docenta, preko svojih veza sa tadašnjom ministarkom Kori Udovički, namešta tender CIF-u

* Slična šema nameštenih poslova dogodila se 10 godina ranije kada je upravo Karapandžin mentor, Branko Urošević za docenta istog fakulteta u Novom Sadu postavio Miloša Božovića

Centar za investicije i finansije (CIF), u vlasništvu profesora Raše Karapandže i Miloša Božovića, prema dokumentima u koje su novinari portala Alo.rs imali uvid, funkcioniše poput mafijaške hobotnice te koristeći uticaj i razvijenu mrežu korupcije u akademskoj zajednici, ostvaruje profit u nameštenim poslovima!

Isplivali novi skandalozni ugovori, CIF "reketirao" Privrednu banku Beograd!

AUTOR: E.A.; DATUM I VREME: 30.10.2019. 08:00 Posle dokaza da su Srpsku banku uništili Raša Karapandža i bivši guverner NBS Dejan Šoškić, isplivali su novi dokazi o uzimanju novca od još jedne banke. Raša Karapandža, Foto: printscreen Ovoga puta, isplivali su dokazi da je žrtva Karapandžinog i Šoškićevog Centra za investicije i finansije (CIF) bila i Privredna banka Beograd a.d.

Sredinom 2015. Miloš Božović, suvlasnik CIF-a, i njegov, ali i Karapandžin mentor Branko Urošević koriste poznanstvo s profesorkom Natašom Krestić iz Novog Sada i raspisuju namešten konkurs, kako bi Jasnu Atanasijević zaposlili na mesto docenta na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

Konkurs je sproveden brzinom svetlosti, a oglašen je u novinama „Dnevnik“. Jedini kandidat je Jasna Atanasijević koja dobija posao docenta, o čemu svedoče i dokumenta do kojih smo došli.

Međutim, da se ne radi o prostom slučaju, svedoči i događaj koji se odigrao deset godina ranije. Karapandžin mentor Branko Urošević sproveo je tada konkurs po sličnoj šemi, namestivši radno mesto Milošu Božoviću.
Božović tako, preko „kontrolisanog“ konkursa, postaje docent PMF-a u Novom Sadu, da bi ga zatim Urošević prebacio na Ekonomski fakultet u Beogradu.

Nedugo po nameštenom konkursu, u kojem Jelena Atanasijević postaje docent na PMF-u, dolazi vreme da se vrati dug CIF-u, ali ne svojim zaslugama, već novcem poreskih obveznika, odnosno građana Srbije.

Pročitajte još:

U januaru 2016. Jasna Atanasijević koristi svoj uticaj kod bivše ministarke Kori Udovički i omogućava Karapandžinoj i Božovićevoj firmi CIF da dobije tender Ministarstva državne uprave u vrednosti od 30.000 evra.

Raša Karapandža

printscreen

Raša Karapandža, Foto: printscreen

Mokrogorska škola menadžmenta dala je najnižu ponudu od 20.000 evra, ali je ponuda odbačena zbog navodnog nedostatka referenci, u čemu je CIF navodno briljirao, prema oceni izborne komisije, odnosno broju bodova koje su dobili.

Nosilac projekta MSM-a bio je profesor Dragan Lončar, a projekat za CIF radio je Veljko Kukuleča, potpuni anonimus u profesionalnom smislu. Praktično, čitav projekat svodio se na izradu sajta za Ministarstvo državne uprave, na kojem bi bile postavljene informacije i propagandni materijal. Tržišna vrednost ovakvog sajta iznosi oko 3.000 evra. Međutim, CIF-u je plaćeno desetostruko više.

Ukradeni podaci od APR-a?!

Pomenuti vođa CIF-ovog projekta Veljko Kukoleča prešao je neposredno pre dobijanja ovog tendera iz Agencije za privredne registre u CIF. U isto vreme CIF razvija komercijalni softver za procenu boniteta firmi, a kako alo.rs saznaje, Kukoleča je prilikom prelaska u CIF nedozvoljeno iznosio i prekopirao relevantne finansijske baze podataka iz APR-a, i to upravo one koje se koriste za procenu boniteta. Kako saznaje portal alo.rs, APR je pokrenuo i postupak protiv Kukoleče, pa čak i krivičnu prijavu za neovlašćeno kopiranje i iznošenje podataka.

Bonus video: PREPAD NA BATAJNIČKOM AERODROMU Teroristi uništeni pred Vučićem i Medvedevim!

 

Komentari (1)

sara

03.11.2019 11:06

Bruka i sramota!!!!!. Treba svi, da su imalo pri pameti, sami da ponude ostavke!!!..