Budućnost Srbije, miting
Alo!
Budućnost Srbije, miting

Alo!

Budućnost Srbije, miting, Foto: Alo!

U Beogradu će danas u okviru kampanje "Budućnost Srbije", ispred Narodne skupštine biti održan skup sa kojeg će predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić pozvati građane Srbije da se ujedine oko svih važnih pitanja za državu i narod, jer je jedinstvo, kako je ranije rekao, i borba za srpske interese, posebno na KiM, ali i u celom regionu, od presudnog značaja.

Pročitajte još:

Pored Vučića, na skupu u prestonici govoriće još nekoliko političara, a planirana su i tri kraća koncerta za posetioce, kojih bi, kako najavljuju iz SNS, moglo da bude oko 100.000.

Prema informacija, na skupu će govoriti i premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a očekuje se i dolazak predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, kao i heroj sa Košara, penzionisani pukovnik Dragutin Dimčevski. Jedini govornik na skupu iz inostranstva biće ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Pošto je planirano da okupljanje počne nekoliko sati ranije, do početka zvaničnog dela biće održano i nekoliko koncerata. Tačnije, od 16 sati ispred Skupštine će nastupiti Aca Lukas, nakon njega i grupa "Riblja čorba", dok će nakon zvaničnog dela koncert, kojim će skup biti zatvoren, održati i muzičar Oliver Mandić.

Naši reporteri javljaju da je Narodne skupštine namontirana velika bina i da se kraju privode i poslednje pripreme, a u galeriji pogledajte više fotografija.

Kako je predsednik Srbije ranije najavio, danas će biti "ogromna saobraćajna gužva u prestonici". 

Trg Nikole Pašića, Dečanska (od Trga Nikole Pašića do Terazijskog tunela) i Vlajkovićeva (od Kosovske do Dečanske) zatvorene su već od sinoć u 22 sata i tako će ostati danas do ponoći. Kako su istakli nadležni, zatvaranje ulica neće dovesti do prekida javnog gradskog prevoza, ali će linije koje prolaze ovim potezom biti preusmerene na alternativne trase.

Danas se u ranim poslepodnevnim časovima, može očekivati dalje zatvaranje ulica i to deo Bulevara kralja Aleksandra, Takovske, Kneza Miloša... Tada će još veći broj linija javnog gradskog prevoza saobraćati izmenjenim trasama.

 

Komentari (4)

Ema

19.04.2019 11:49

Narod dolazi da podrži predsednika.

Goran

19.04.2019 11:52

Tamo gde je pravo srpstvu, tu su zastave, a pocece da pristizu i harmonike, trube, nosljenje, svi smiboli na jednom pravom mestu.

dzo

19.04.2019 11:53

Da pokažemo šta je pravi skup i koliko ljudi podržava aktuelnu politiku.

Jana

19.04.2019 12:55

Sasvim zaslužena podrška!