Otac stradalog radnika u Namenskoj razgovarao sa predsednikom!

Alo.rs./M.Č. | vesti 2019-06-18 14:41:39 2019-06-18 14:41:39

Milovan Milivojević, čiji sin Milomir je 2017. stradao u eksploziji u fabrici "Milan Blagojević Namenska" u Lučanima, razgovarao je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, koji ga je i pozvao na sastanak prilikom nedavne posete Lučanima, kada mu se Milivojević obratio za pomoć.

printscreen

 

Posle jučerašnjeg sastanka u Predsedništvu, Milivojević, koji je kod Vučića došao sa suprugom i ćerkom, rekao je da im je predsednik preneo da će se "za par dana sve znati".

 

Majka stradalog mladića rekla je da su predsedniku preneli sve što ih muči.

- Nadam se da će nam predsednik pomoći u svemu ovome, mada nama pomoći nema do kraja života - dodala je ona.

Milivojević je prošle nedelje sačekao Vučića u naselju Krstac u Lučanima i zatražio mu pomoć jer, kako je rekao, u prethodne dve godine niko u državi nije hteo da mu pomogne da dobije bilo kakav zvaničan dokument o smrti svog sina, i da se utvrdi odgovornost za njegovu pogibiju.

On je predsedniku preneo da je istraga završena, da su prikupljeni dokazi o toj nesreći, ali da u Osnovnom tužilaštvu u Čačku nije podignuta optužnica, jer, kako tvrdi, generalni direktor fabrike Radoš Milovanović utiče na institucije.

 

Milojević se tada tokom razgovora sa predsednikom rasplakao i rekao da će mu doneti snimak razgovora od dva i po sata sa direktorom fabrike Milovanovićem, na kojem se čuje "kako nudi posao njegovoj supruzi i ćerki, a porodici stan".

Vučić ga je tada strpljivo salušao i rekao da ga čeka u ponedeljak u Predsedništvu.

- Tragedija tvoje porodice je užasna, ali te molim da ne govoriš da ti se kuća ugasila - rekao mu je Vučić u Lučanima.

Za manje od mesec dana je dve godine od pogibije Milomira Milovanovića.

- Tada ću biti na groblju, a posle toga ćemo ja i supruga ponovo doći - kaže Milovanović, ukoliko se, ističe, do tada ništa ne pokrene, nameran, kako kaže, da "istera pravdu".

PROČITAJTE JOŠ:

 

Expand player
Pogledajte više