OSVETA Marije Milošević, priklonila se raspopu Mirašu!

Ćerka Slobodana Miloševića provodi vreme s poglavarom kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, tražila od njega čak i da služi parastos njenom dedi

Marja Milošević
Marja Milošević, Foto: Ilustracija

Marija Milošević, ćerka nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, priklonila se raspopu Mirašu Dedeiću, koji je na čelu nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve (CPC).

Godinama bliski

Izvori navode da je ona još pre nekoliko godina, ljuta na Srbiju jer je isporučila njenog oca Haškom tribunalu, prišla Dedeićevoj crkvi.

- Marija je ljuta što joj je otac isporučen Hagu i u toj želji da napravi potpuni otklon od svega, ona se približila kanonski nepriznatoj CPC. To je njena odluka, svi mi koji smo joj bliski razumemo njen bes, koji se s godinama nije umanjio, i niko i ne komentariše njene odluke - kaže izvor blizak Miloševićevoj.

Iz CPC su potvrdili naša saznanja. Kako su naveli, njihov poglavar Mihailo je služio parastos njenom dedi, i to na njen zahtev, ali, dodaju, Marija Milošević nije krštena u njihovoj crkvi, iako se i o tome priča u javnosti.

- Na njen zahtev poglavar Crnogorske pravoslavne crkve, Njegova svetost gospodin Mihailo izvršio je parastos njenom dedi, profesoru Svetozaru Miloševiću u crkvi na Cetinju. Srbi su sprečili da se izvrši na njegovom grobu u rodnom mestu u Lijevoj Rijeci - kaže Stevo Vučinić, potpredsednik saveta Mitropolije CPC, i dodaje: - Gospođica Marija je mitropolitu kazala i da nije istina da se Amfilohije Radović sastajao s njenim ocem Slobodanom Miloševićem u haškom zatvoru.

Pošto je Boro Drakulović, nekadašnji poslanik SPS, prepričao neobičan susret njega, Branislava Ivkovića i Čedomira Jovanovića na skupštinskim stepenicama, kad je Jovanović rekao Ivkoviću da mu je bolje da ćuti jer je tražio od njih da „ubiju tog gada (Miloševića)“, oglasio se i Ivković i naveo da su to najobičnije izmišljotine.

- Baneta sam voleo kao Slobu, ali sam doživeo nešto strašno. U Skupštini na stepenicama ja, Bane i Čeda, nešto su se njih dvojica dobacivali i kaže mu Čeda: „Ćuti, Bane, ti i tvoj pajtaš ste dolazili kod nas i molili: ‘Ubijte tog gada, skinite nam ga s vrata’“ - rekao je Drakulović.

Ivković pak tvrdi da ništa od toga nije tačno:

- Kum Mirjane Marković Boro Drakulović laže u interesu partijskih drugova, a vi pitajte Čedu je l’ to tačno.

Mira mu slala knjige

Prema Vučinićevim rečima, Dedeić je više puta razgovarao i s Mirom Marković, i to o autokefalnosti Crnogorske pravoslavne crkve.

- Mitropolit je više puta razgovarao i s gospođom Mirom Milošević, koja mu je rekla da su još u socijalističkoj Jugoslaviji znali da je Crnogorska pravoslavna crkva bila autokefalna. Mitropolit u svojoj biblioteci čuva njene knjige koje mu je slala na poklon. I Slobodanov brat Borislav, dok je kao ambasador Jugoslavije boravio u Rusiji, posredstvom gospođice Marije tražio je literaturu o autokefalnosti Crnogorske crkve od mitropolita Mihaila, koja mu je poslata na moskovsku adresu - tvrdi Vučinić.

Povezane vesti

 • Korisnik: Bane
  08/04/2021 - 06:23
  Ološ se ološu raduje...
 • Korisnik: M
  08/04/2021 - 00:58
  Kad neko celog života radi natraške ,nek uradi opet.ništa novo.
 • Korisnik: Zrenjaninac
  08/04/2021 - 00:28
  Baš me briga za tu prostakušu. Neka joj presednu te pare od kojih živi tolke godine. To su pare koje su ovom narodu ukrali njen vajni otac i divna joj majka.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi