Orlić: Đilas ima lepljive prste!

J.Đ. | vesti 2018-09-22 17:07:04 2018-09-22 17:07:04

Jedan od čelnika Saveza za Srbiju Dragan Ðilas rekao je juče u Čačku da prodaja PKB i RTB „Bor“ predstavlja „prodaju Srbije“, a naprednjaci ga poklopili!

Alo! Vladimir Marković

Đilas je kritikovao prodaju Bora za, kaže, „dugove od 200 miliona dolara“, te rekao da kineska kompanija, koja je kupila „Bor“, „nudi Kanađanima koji imaju pravo za kopanje na dva mesta 1,4 milijarde dolara u parama“.

Pročitajte još:

Član Predsedništva SNS-a Vladimir Đukanović za „Alo!“ kaže da su i ove izjave Đilasa poput i svih ostalih smešne i čista demagogija.

- Ne znam kako on to predstavlja prodajom Srbije, osim, naravno, ako njihova ekonomska logika nije bila takva da doživotno subvencionišeš nešto što ne ostvaruje nikakav profit, a zapravo suština oko PKB-a je bila da on kasnije to poljoprivredno zemljište pretvara u građevinsko. To je hteo Đilas da bi se on i mafija oko njega obogatila. Nikada nisam čuo nijedan njegov plan kako bi oni to revitalizovali, na koji način bi te proizvode plasirali, osim što su vrteli demagogiju i hteli tako kupovati glasove. Odjednom, sada su zavoleli koncept samoupravljanja, radi njihove sopstvene koristi, pa neka to primenjuju negde drugde - kaže naš sagovornik.

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS-a u Skupštini Srbije Vladimir Orlić kaže da „žuti tajkun očigledno ne može da preboli što mu nije uspela namera da do kraja uništi PKB i preuzme ga sa svojim ortacima“.

 - Bio je na odličnom putu, dok je godinama isisavao novac iz tog preduzeća, lažno prikazujući profit, a ispod žita ga je zadužio za neverovatnih 80 miliona evra. Plan mu je, odlukom naroda, prekinut - onda kada su njegovi lepljivi prsti udaljeni od gradskih resursa. Da su priče o niskim cenama PKB-a i RTB-a koje seje ovih dana iz besa i nemoći tačne, on bi prvi stao u red da ih kupi. Zašto nije? Sa funkcije je otišao pun kao brod, ima čime. Biće da je problem što su besomučni grabež i otimanje jedini način poslovanja koji on razume i ume da primeni - kaže Orlić.

Expand player
Pogledajte više