Opozicioni mediji o filmu "Dara iz Jasenovca"

Alo.rs | vesti 2021-02-24 16:29:38 2021-02-24 16:29:38

Holokaust nad srpskim žrtvama koje su na najbrutalniji, ali i najprimitivniji način mučki stradale u logoru Jasenovac, a čije ubijanje je samo malim delom ekranizovano u filmu "Dara iz Jasenovca", u kome je dokumentovan deo istorije koji nikada ne treba da zaboravimo, duboko je potresao svakoga ko je film odgledao. Međutim, podlo i na sraman način opozicioni mediji objavili su tekst o filmu pod nazivom "Banalni falsifikat istorije".

Foto: Printskrin

Ovakva vrsta teksta prikazuje samo jednu stvar, a to je da "kult" žrtve nije moguće uvesti u naše društvo, kao i to da je srpsko stradanje sporadično i manje vredno od stradanja drugih naroda.

Na ovaj način sramno je stavljeno do znanja, čitalačkoj publici opozicionog medija, da žrtva srpskog naroda nije vredna dokumentovanja u vidu filma.

Sramno i nedopustivo, iako gotovo da nema osobe u našem društvu koja nema poznanika ili lični primer iz svoje porodice o pretku koji je stradao ili izbegao smrt u logoru užasa nad kojim su se čak i Nemci zgražavali zbog jezive brutalnosti i uživanja sa kojoj je prolivana srpska, jevrejska, romska ali krv svakoga ko se ustaškom režimu protivio.

 

Expand player
Pogledajte više