Nepredvidiv za  političke konkurente:  Aleksandar Vučić
Oliver Bunić
Nepredvidiv za  političke konkurente:  Aleksandar Vučić
Nepredvidiv za političke konkurente: Aleksandar Vučić, Foto: Oliver Bunić

 

Lider radikala Vojislav Šešelj je ubeđen da je Vučić doneo pogrešnu odluku jer smatra da su sazreli svi uslovi za vanredne izbore.


- Vučić je napravio grešku i što se tiče SNS-a, jer njegova stranka nikada neće imati ovoliku podršku. Ovo im je bio vrhunac i sad neminovno sledi silazak na normalne visine. Znam da su mu mnogi ukazivali na to da izbori znače i povratak radikala u parlament i on je sada ovom odlukom to samo prolongirao, ali mi nastavljamo kao da su izbori sutra - poručio je Šešelj za “Alo!”.

 

Sanda: Raspisati referendum

Predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić ističe za “Alo!” da ta stranka ne beži od izbora, ali smatra da se najpre mora raspisati referendum o priključivanju EU. - Smatramo da je neophodno da se raspiše referendum o priključivanju Srbije Evropskoj uniji. Narodu mora jasno da se kaže da će priključivanje EU značiti gubitak Kosova i Metohije - kaže ona i dodaje da DSS-u ništa ne znači to što neće biti raspisani parlamentarni izbori.

S druge strane, lider demokrata Bojan Pajtić smatra da tema izbora očito služi za zamajavanje javnosti, prikrivanje afera vlasti i loše ekonomske i socijalne situacije u zemlji - navodi Pajtić i dodaje da nije ni očekivao ozbiljan i odgovoran pristup Vučića i Vlade ovoj temi.


- Živimo u nekoj vrsti rijaliti programa, ne samo u onim zvaničnim rijaliti programima, već i u odnosu na Vladu, koja čini sve da državu učini što manje ozbiljnom da bi se mogla otvarati preduzeća na Devičanskim ostrvima i da bi se iza zavese mogle dešavati koruptivne radnje.


Pajtićev budući koalicioni partner i lider Nove stranke Zoran Živković ističe da je neodržavanje vanrednih izbora bežanje od stvarnosti.

Spremaju se kao da će izbori biti sutra: Vojislav, Sanda i Čeda
Spremaju se kao da će izbori biti sutra: Vojislav, Sanda i Čeda, Foto: RAS


- Aleksandar Vučić na ovaj način pokušava da pobegne od suočavanja sa istinom. Nova stranka nastavlja sa pripremama za lokalne i pokrajinske izbore, ali i za parlamentarne. Kada su koalicije u pitanju, mi smo u razgovorima sa DS-om i gledaćemo da se u narednim nedeljama to finalizuje, ako nađemo dobar zajednički program - ističe Živković za “Alo!”.

 

Jovanović: Biće izbora!

Lider LDP-a Čedomir Jovanović navodi za “Alo!” da će izbora sigurno biti na svim nivoima, pitanje je samo koliko brzo. - Za zemlju bi bilo najbolje da budu što pre i na svim nivoima, jer je očigledno da ni predsednik ni Vlada nisu spremni da rešavaju probleme koje vreme stavlja pred našu zemlju. Kad god da budu izbori ponudićemo Srbiji jednu novu, širu, građansku platformu, kojom želimo da vratimo u politiku najbolji deo našeg društva, onaj deo bez kojeg će svaki pokušaj menjanja Srbije biti nepotpun i neuspešan - zaključuje Jovanović.