Opozicija sprema haos u Beogradu!

J.Đ. - D.R. | vesti 2018-05-03 16:32:52 2018-05-03 16:32:52

Konstitutivna sednica Skupštine Beograda biće održana 9. maja, a opozicionari se za taj dan ozbiljno pripremaju!

Alo / Rajko Ristić

 Oni kako, „Alo!“ saznaje iz opozicionih krugova, u celu tu priču ulaze sa jasnim planom da od gradske skupštine naprave takozvanu malu republičku! To bi, objašnjava naš izvor, značilo da se u njoj ne bave gradskim problemima nego da se pripremaju za parlamentarne izbore, pokreću teme o kojima se govori u republičkoj skupštini, iznose lažne afere i na sve načine napadaju državno rukovodstvo...

- Budući da opozicioni lideri Dragan Đilas, Saša Janković i Vuk Jeremić u republičkoj skupštini nemaju svoje predstavnike, oni će pokušati da gradsku skupštinu pretvore u republičku. Odbornici koji su bili na listi „Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“ a kojih je 26, daće sve od sebe da već od prvog dana krenu sa sprovođenjem tog plana iza kojeg, naravno, stoji Dragan Đilas. Njih Beograd i Beograđani uopšte ne interesuju, niti ta gradska priča, san im je delovanje na republičkom nivou. Od prvog dana potezaće tamo teme poput Kosova, odnosa prema Rusiji, Evropskoj uniji, optuživaće vlast za razne izmišljene afere i tom slično - priča naš izvor.
Dodaje da iako će Dragan Đilas i njegovi dojučerašnji koalicioni partneri Vuk Jeremić, lider Narodne stranke, i Saša Janković, predsednik PSG, imati odvojene poslaničke klubove, u ovome biti jedinstveni.

- Oni su svesni da je ovo prilika da pripreme teren za parlamentarne izbore koji su njima jedino i bitni - kaže naš izvor, podsećajući da su ti opozicionari odbornici u gradskoj skupštini dosta ostrašćeniji i radikalniji od opozicionara koji trenutno sede u republičkoj skupštini.
Da su naša saznaja tačna, najbolje potvrđuje to što je Saša Janković juče objavio takozvani Dnevni red za Srbiju za, kako je kazao, „prvih godinu dana slobode i pravde posle smene totalitarnog režima“. On tu najavljuje smene članove REM-a, depolitizaciju tajnih službi i policije, fer i slobodne izbore, lustraciju, vraćanje otetih penzija...

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da nema dileme da će Đilas i njegovi dojučerašnji koalicioni partneri gradsku platformu iskoristiti za svoju političku promociju.

- Nema dileme da taj opozicioni blok nije ušao u trku za grad zbog grada već zbog republike. Gradsku skupštinu će iskoristiti kao teren na kojem će se pripremati za neke buduće izbore. Nema dileme da je to drugačije, jer prosto to nalaže njihova politička logika. Njihova logika je da ne brinu toliko o interesima građana Beograda već da probaju da urade nešto za sebe i zadovolje svoje ambicije - kaže on.

Expand player
Pogledajte više