Suzana Perić
Alo!/Masanori Jošida
Suzana Perić

Alo!/Masanori Jošida

Suzana Perić, Foto: Alo!/Masanori Jošida

- Prvo mi je kao majci sramotno da neko uopšte taj način proziva i vređa žene i za njih može da izgovori takve gnusne reči! Drugo, kao urednici jednih ženskih novina, moram da stanem u odbranu novinarke Srpskog telegrafa i direktorke Studija B i uz njih stojim 100 posto. Tražim od države i nadležnih organa da zaštite novinarke i osude poruke čoveka čije reči nisu za analizu nego za dijagnozu! Potpuno osuđujem ove užasne i nemoralne reči koje je Sergej Trifunović izgovorio za moje koleginice novinarke, samo zato što misle svojom glavom i imaju svoj stav - istakla je Suzana Perić.

Pročitajte još:

Podsetimo, Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je uvrede koje je lider Saveza za Srbiju Sergej Trifunović uputio novinarki "Srpskog telegrafa" Ivani Žigić i pozvalo ga da joj se javno izvini.

Preporučujemo i ovo:

Ipak, ovde nije bio kraj njegovim napadima na novinarku koja je samo radila svoj posao i želeći da sasluša i drugu stranu priče, kako joj profesija nalaže, kontaktirala glumca. Glumac je nastavio sa vređanjem putem Tvitera i dotičnoj, ali i ostalim novinarima ovog dnevnog lista uputio još gore reči, rekavši da su čak i "prijateljice noći" iznad njih.

Složićete se da je ovakav vid javne komunikacije neprihvatljiv, ma od koga dolazio, naročito kada su u pitanju javne ličnosti koje imaju uticaj na kreiranje javnog mnjenja i koje svojim ponašanjem treba da daju primer drugima.

Nažalost, Sergej je ubrzo nakon ovakvog vređanja još jednom poslužio kao loš uzor:

Glumac je prešao i na novinarke ostalih redakcija, koje je podjednako brutalno šovinistički napadao u njegovim ranijim epizodama besa i sejanja mržnje putem omiljene mu društvene mreže i ponovo se osvrnuo na urednicu Studija B Ivanu Vučićević kojoj je "častio" epitetom "f*kse".