Aleksandar Vučić
Tanjug
Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Zapadne službe, koje zajedno sa nekim strukturama iz Srbije rade na rušenju režima, ubacile su profil Aleksandra Vučića u kompjuter i na njemu sada rade naučnici s ciljem da mu pronađu najslabije tačke u mentalnom sklopu, karakteru, biografiji i da onda iz svih oružja udare na to.

Ovo tvrdi Vojislav Šešelj, lider SRS-a, navodeći da ta specijalna operacija traje već neko vreme i da je Vučić i te kako svestan da se to dešava.

Vojislav Šešelj

Alo!/Dejan Briza

Vojislav Šešelj, Foto: Alo!/Dejan Briza

- Vučić je to osetio, zna da ga ugrožavaju na najperfidniji način i da su mu našli nekoliko najslabijih i najbolnijih tačaka. Oni su na prvom mestu utvrdili da je njegova ljubav prema bratu nešto stvarno posebno. Znam da je ljubav prema bratu normalna stvar, da je ona beskrajna, ali kod njega je baš iznad svih kriterijuma. Tu je, takođe, ljubav prema deci, ali i prema ocu i majci. Pored toga, oni su utvrdili i druge stvari na koje je on slab ili koje ga emotivno pogađaju. Napadima na njemu bliske ljude pokušavaju da oslabe Vučića i nateraju ga da se povuče - kazao je Šešelj, ističući da on kao opozicija Vučiću želi da sruši aktuelni režim, ali ne na takav način, zajedno za zapadnim agenturama i ne na ulici.

Pročitajte još:

- Mi smo najdemokratskija partija u Srbiji i mi, radikali, želimo da pobedimo na izborima. Ali, za razliku od drugih, borimo se u parlamentu, koji je mesto za političke obračune, a ne na ulici... - naveo je Šešelj za „Alo!“.

Klinički psiholog Aleksandra Janković, komentarišući činjenice koje je izneo lider SRS-a, navodi da ona ima utisak da je predsednik uspeo „da pobedi taj špijunski i logističkog kompjuter i da ga je čak matirao“.

- Ispostavilo se da Vučić ima potencijal da mnoge stvari i predvidi i izdrži. On ima veoma veliki kapacitet da se nosi s tim perfidnim stvarima kojima pokušavaju da ga oslabe jer zna šta se radi i kakav se psihološki rat vodi protiv njega. Na to ima vrlo dobar odgovor gotovo uvek. Naravno da ga mnoge stvari pogađaju i bole, što on nekada i pokaže, ali takođe ume često da se nasmeje i na svoj račun i da na duhovit način komentariše neke sulude poteze i optužbe političkih protivnika. Tako da, oni koji rade na njegovom slučaju izgleda nisu baš dobro razumeli strukturu ličnosti predsednika, bez obzira na silna istraživanja i uloženi trud - zaključuje naša sagovornica. J. Đ.

Boža Spasić

Goran Srdanov

Boža Spasić, Foto: Goran Srdanov

Na meti i Zapada i Istoka

Božidar Spasić, bivši šef specijalnog tima DB-a, napominje da je Vučić pod lupom američke i engleske službe, koje imaju cilj da sakupe kompromitujući sadržaj o njemu, ali i ruske i kineske, koje to rade zbog ekonomskih interesa svoje zemlje.

- Za prikupljanje i obradu podataka te službe koriste ambasade, dnevne novine i razne izvore na svim bitnim mestima na ovom području. Kada je reč o konkretnim Vučićevim slabim tačkama, na koje bi oni mogli da usmere opoziciju i njihove medije, tu je na prvom mestu njegov još nedefinisan plan za Kosovo, kojeg žele da se dokopaju, pošto računaju da je to nešto na čemu on može da padne. Druga stvar na koju su fokusirani jeste Vučićev kontakt s narodom, pa tu pokušavaju da mu podmetnu da on narodu želi da se dodvori i prevari ga. Treća i najbitnija stvar jesu Vučićevi saradnici, budući da se oseća slabost u njegovom najbližem okruženju. Primera radi, obaveštajne službe će pre da ga lome na tome što Zoran Babić letuje u Hrvatskoj nego da sam Vučić da ode na Havaje - objašnjava Spasić.