"POCEPALI SU MI KOŠULJU" Oglasio se mladić kojeg su Đilasovi batinaši hteli da linčuju jer je prodavajući knjige Gorana Vesića, pomagao u prikupljanju novca za bolesnog dečaka!

Neverovatno!

Protest ispred galerije
Protest ispred galerije "Progres", Foto: Youtube/Printscreen

Marko Ilić, mladić kojeg su Đilasovi batinaši hteli da linčuju jer je prodavajući knjige Gorana Vesića, pokušavao da pomogne u prikupljanju novca za bolesnog dečaka:

"Zaprepašćen sam sinoćnjim divljaštvom grupe koju je predvodio Đilasov funkcioner Marko Bastać. Od jedne, pre svega humanitarne akcije, oni su pokušali da naprave javni linč građana koji su se okupili na promociji knjige, ali i linč samog autora, Gorana Vesića. Razumem političke razlike, razumem drugačije poglede na svet, ali da vi dođete na promociju knjige sa idejom da spaljujete knjige i da se fizički obračunavate sa onima koji žele da prodaju knjige i da celokupan prihod izdvojite za pomoć u lečenju jednog deteta, ja to zaista ne razumem i ne prihvatam. U jednom trenutku, tokom promocije, nekoliko nas izašlo je na ulicu u nameri da ponudimo okupljenima knjige, kako bismo sakupili što više sredstava za lečenje deteta, a Bastać, Miljuš i Borko Stefanović nasrnuli su divljački na nas. Mene su psovali, vređali, na kraju pocepali moju košulju, ali meni sve to ni najmanje nije bilo bitno, jer sam bio srećan kad sam saznao da će biti skupljena značajna svota novca za bolesno dete. Bilo me je samo sramota divljaka, manjine, ali divljaka, koji ne shvataju da je Beograd grad ljubavi, zajedništva i brige jednih za druge. Neka je Bastaću na čast to što je uradio i nadam se da nikada u zivotu neće biti u situaciji da mu je potrebna slična akcija, ili pomoć, jer bi onda razumeo sav prezir koji osećam pri pomisli da su i mene lično hteli da tuku sinoć, samo zato što sam hteo da ponognemo jednom ljudskom, mladom ljudskom životu", rekao je Marko Ilić.

 

BONUS VIDEO: VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi