Ana Brnabić
EPA/Stephanie Lococq
Ana Brnabić

EPA/Stephanie Lococq

Ana Brnabić, Foto: EPA/Stephanie Lococq

U saopštenju za medije izdatom nakon sastanka navodi se da je cilj sastanka bio da u izradi strategije učestvuju sva relevantna novinarska i medijska udruženja, kako bi se zajedno došlo do najboljih rešenja u interesu medija i javnosti i da bi se zajednički radilo na poboljšanju položaja medija u Srbiji, jer, kako je ocenjeno, reč je o važnom dokumentu za budući razvoj medijske scene u Srbiji.

Ovo je bio prvi u nizu planiranih susreta predstavnika države i novinarskih i medijskih udruženja, a termin narednog sastanka biće naknadno dogovoren, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević, kao i predstavnici Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Udruženja novinara Srbije, Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Asocijacije medija, Lokal presa, Asocijacije nezavisnih elektronskih medija, Asocijacije onlajn medija, RAB Srbija i Sindikata novinara Srbije (SINOS).

Komentari (7)

Nikolija

23.05.2018 18:49

Mediji imaju potpunu demokratiju ako imaju neke ideje imaju i priliku da to i iznesu.

Srećko

23.05.2018 18:49

Dosta pažnje se poklanjalo ovom pitanju, ovaj sastanak je gest premijerke da je otvorena za razgovor i saradnju.

zu

23.05.2018 21:15

Dobra inicijativa nadam se da ce sastanci uroditi plodom

Salaš

23.05.2018 21:15

Spremnost i inicijativa za saradnju se uvek ceni.

Mladen

23.05.2018 21:24

U izradi strategije učestvuju sva relevantna novinarska i medijska udruženja, kako bi došli do najboljih rešenja u interesu medija i poboljšanju njihovog položaja u Srbiji!

Mladen

23.05.2018 21:30

Inicijativa premijerke Ane Brnabić da se održi sastanak predstavnika novinarskih i medijskih udruženja sa predstavnicima Ministarstva kulture i informisanja, doprineće bržoj izradi nove medijske strategije!

slađa

24.05.2018 00:19

Velika podrška i zahvalnost što su sva relevantna novinarska i medijska udruženja prihvatila da učestvuju u razgovoru i kreiranju buduće medijske strategije. Država Srbija je otvorena za sve ono što se tiče poboljšanja uslova rada, kako za novinare, tako i za udruženja. Vi ste oni koji svoju objektivnost morate uvek držati na maksimumu, jer realnost koja se prati i kreira, tiče se budućnosti svih građana. To zahteva ogromnu odgovornost i fokus. Želim sreću i vama i premijerki na tom poslu.