Radulovićev pokret sa 16 poslanika spao na dva

J. Đ. | vesti 2018-11-13 16:51:30 2018-11-13 16:51:30

Nekada su nastupali kao hor, a sada je od njih ostao samo duet...

P. Marković

 Od 16 poslanika Pokreta „Dosta je bilo“, koliko ih je bilo na početku, u ovom trenutku ostalo je samo dvoje predstavnika u Skupštini Srbije - Saša Radulović i Branka Stamenković... Poslanici su jedan po jedan odlazili od Radulovića, u međuvremenu je i on napustio kormilo pokreta, a otišao je i čovek kog je izabrao za svog naslednika.

Od čuvenog nastupa „benda“ DJB-a u Skupštini, kada su svi kao jedan pevali i svirali, prošlo je manje od dve godine... Pokret „Dosta je bilo“ ostao je sada bez poslaničkog kluba, za koji je potrebno petoro poslanika...

Poslednji udarac stranci i poslaničkom klubu zadalo je petoro poslanika predvođenih Branislavom Mihajlovićem iz Bora, predsednikom Pokreta, koji su napustili DJB i formirali svoju poslaničku grupu - „Politika mora biti drugačija“.

Već posle nekoliko dana troje njih - Dušan Pavlović, Jasmina Nikolić i Ratko Jankov - najavili su da će već na prvom zasedanju Narodne skupštine ove nedelje obavestiti predsednicu Maju Gojković da podnose ostavke na poslanička mesta i da napuštaju parlament.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić kaže da trenutna situacija u DJB-u nije nešto što je bilo neočekivano.

Pročitajte još:

- Što se tiče Radulovićevih zasluga, i ta dva poslanika su mu previše - kaže Krstić.

Poslanik Marijan Rističević, koji je bio glavna meta poslanika DJB-a, koji ga u svojim govorima nisu štedeli, kaže da je on odavno znao da će od Radulovića na kraju svi pobeći.

- Napustili su ga oni isti koji su zbog njega jurišali na mene, svirali i igrali sa njim, pljuvali po mojoj klupi, štipali me. Zbog Radulovića su profesori, vračare, gatare i ko mu je sve bio u poslaničkom klubu maltretirali mene, vređali me samo kako bi dokazali da su uz Radulovića, da on vredi, a sada su počeli da kukaju na njega i pobegli. On je meni bio jasan na početku, znao sam da je pacijent i zato sam mu posvećivao pažnju, odmah sam rekao da je loše rešenje. Oni su imali osam odsto podrške u jednom momentu i to su proćerdali sa njim, sad nemaju ni 0,8. To je kao krava kad se ritne i prospe sve - kaže Rističević. 

Expand player
Pogledajte više