BELI: Vlast je bahata i neozbiljna! OBRADOVIĆ: Protiv Brisela!

Damira Ramadani | vesti 2017-03-15 17:23:23 2017-03-15 17:23:23

Koji je osnovni motiv zbog kojeg ste se kandidovali za predsednika Srbije?

Facebook/BELI-Samo jako

Beli Preletačević: Neozbiljnost i bahatost vlasti. Neko mora da stane ispred naroda.

Boško Obradović: U Srbiji nema ozbiljne političke partije, organizacije ili pojedinca koji nudi program da živimo kao ljudi. Na sceni su isti ljudi koji nas pljačkaju i ponižavaju već decenijama, koji su u burazersko-kumovskim kombinacijama sa kriminalcima i stranim agenturama. Zato je Srpski pokret „Dveri“ kandidovao program i mene kao kandidata koji će taj sistem promeniti.

Kako ocenjujete rad aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića?

Beli Preletačević: Slaba dvojka.

Boško Obradović: Nikolić je pet godina brukao Srbiju i nije se mešao u svoj posao, dok je njegova sopstvena stranka ponižavala njega. To je možda najtužniji predsednik u istoriji Srbije, kome je Brisel čestitao izbor 2012. tri sata pre zatvaranja birališta. To govori o tome čiji je on predsednik bio.

Da li Srbiji treba novi ustav, očekujete li neke promene kada je reč o Vojvodini?

Beli Preletačević: Vojvodina treba da ostane deo Srbije, štaviše, voleo bih da se spoji opet stara Juga.

Boško Obradović: Iako ima nekih manjkavosti, Srbiji ne treba novi ustav, prvenstveno zbog suvereniteta zemlje i zaštite KiM u ustavnim okvirima Srbije. Imam plan da redukujemo duplu administraciju u Novom Sadu, koja mnogo košta građane Srbije. Taj novac bi se raspredio po lokalnim samoupravama u Vojvodini.

Da li ste za nastavak razgovora u Briselu?

Beli Preletačević: Ako treba - da, samo da se izvuče najbolje za nas.

Boško Obradović: Mi smo za suspenziju daljih pregovora s Briselom. Mi smo deo Evrope, a EU je propao projekat. Ako Velika Britanija može bez EU, sigurno može i Srbija kao deo nove Evrope, Evrope nacija.

Rusija ili Evropska unija?

Beli Preletačević: Jugoslavija.

Boško Obradović: Srbija! Sarađivaćemo sa svima u interesu naše zemlje i našeg naroda na ravnopravnim bilateralnim odnosima. Ako sebe ne poštujemo, kako možemo da očekujemo da nas neko drugi poštuje? EU je pokazala da nas ne poštuje nimalo, a Rusija će biti ekonomski, bezbednosni i spoljnopoljnopolitički saveznik broj jedan.

Koga ćete podržati u drugom krugu?

Beli Preletačević: Sebe.

Boško Obradović: U drugi krug ću ući kao kandidat „Dveri“ i kao jedina opozicija Vučiću. U slučaju da ne bude tako, podržaću onoga ko se pismeno obaveže da će sprovoditi 10 tačaka iz platforme „Dveri“ za budućnost Srbije. U suprotnom neću nikoga podržati.

Boško je korektan

Kakvo je vaše mišljenje o predsedničkom kandidatu Bošku Obradoviću?

Beli Preletačević: Boško je privatno vrlo korektan, tera svoju priču i ja to poštujem.

Beli je dobar momak

Kakvo je vaše mišljenje o predsedničkom kandidatu Ljubiši Preletačeviću Belom?

Boško Obradović: Luku Maksimovića poznajem lično, dobar je momak. Pojava Belog je direktna posledica urušavanja države i institucija. Obojica se borimo protiv istog zla. On to radi kroz šalu, ali to nije dovoljno. Smatram da moramo ozbiljno i oštro da se obračunamo sa onima koji nam ne dozvoljavaju da živimo kao ljudi.

 

Expand player
Pogledajte više