Boško Obradović
Privatna arhiva
Boško Obradović

Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Jedan od lidera SZS Boško Obradović fotografisan je ispred rezidencije Metjua Palmera u Puškinovoj ulici.

Pročitajte još:

Jasno je da je tamo otišao sa jednom namerom, a to je da dobije instrukcije kako da nastavi da napada predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Podsetimo, Palmer je, kako su izvestili prištinski mediji, pre nekoliko dana u Prištini poručio da Srbija nikada neće ući u Evropsku uniju bez priznavanja Kosova, kao i da će takse biti ukinute jedino kada ona to učini.

Metju Palmer

Tanjug

Foto: Tanjug

Tim povodom, Vučić je prokomentarisao da se "govori samo o tome šta Srbija treba da uradi, ali da se u potpunosti zanemaruje šta je Albanija dužna da učini po pitanju dijaloga".

- Srbija je spremna na razgovore i postizanje kompromisnih rešenja za KiM, ali nikada neće pristati na poniženje. Iznenadila me je činjenica da je američki zvaničnik Metju Palmer govorio suštinski samo o obavezama Beograda, a nijednom nije pomenuo obaveze Prištine. Ako je sve tako kao što je rekao Metju Palmer, i to na Kosovu, gde sam očekivao da će tražiti smanjivanje očekivanja prištinskih vlasti i da će im ukazati na to da je neophodan kompromis, ako je ideja da mi priznamo Kosovo, a da oni zauzvrat ukinu takse, pitam se o čemu onda da pregovaramo. To mi onda deluje kao šala - rekao je Vučić.

Bonus video

Boba Živojinović dužan Palmi