Završena "Dečija nedelja"
Subotica
Završena

Subotica

Foto: Subotica

Poslednjeg dana "Dečije nedelje", tradicionalne manifestacije koja se ove godine, od 5. oktobra održava pod sloganom "Podeljena sreća dva puta je veća", čija inspiracija su stihovi iz pesme "Dobar drug" našeg velikog pesnika Jovana Jovanovića Zmaja, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić primio je, u Gradskoj kući, oko četrdeset učenika subotičkih osnovnih škola. Nakon susreta sa gradonačelnikom koji ih je, u Velikoj većnici Gradske kuće, ukratko upoznao sa radom lokalnih institucija, deca su ispisala svoje želje na helijumskim balonima i zajednički ih pustili sa prostora oko Plave fontane koja se nalazi u neposrednoj blizini Gradske kuće.

Gradonačelnik Bakić je, obraćajući se đacima, njihovim učiteljima, nastavnicima i profesorima, u holu ispred Velike većnice u Gradskoj kući, istakao da je je „Dečija nedelja“ u Subotici protekla u znaku brojnih tematskih aktivnosti iz oblasti obrazovanja, umetnosti, sporta, zaštite životne sredine, inkluzuije. 

- Vlada Republike Srbije je, podsetiću, 2020. godinu proglasila godinom solidarnosti i saradnje. Sve aktivnosti bile su usmerene ka deci kojoj je bila potrebna solidarnost, zato je i slogan 'Dečije nedelje' bio 'Podeljena sreća dva puta je veća'. Nadam se da ste iz tog slogana izvukli određene pouke, da ste shvatili da je taj slogan i životna mudrost, i pouka za budućnost. Iako ste mali, nadam se da ćete razumeti i vašu odgovornost, pogotovo u ovoj godini koja je izuzetno teška, ne samo za Suboticu i Srbiju, nego za celo čovečanstvo. Vašim učiteljima i nastavnicima treba da pomognete da sprovedu mere zaštite od korona virusa. A mi, stariji, pokazali smo vam da smo se kao pravi školski drugari oslonili jedni na druge i da nismo očajavali, nego smo suzbijali taj virus kako bismo vama obezbedili uslove da možete da se družite i da jedni pored drugih budete u svojim odeljenjima - naglasio je gradonačelnik Bakić.

On je deci poželeo puno uspeha i sreće u njihovom odrastanju, daljem školovanju, da uživaju u svojoj mladosti, da se obrazuju i da jednog dana budu uspešni u svom poslu, a potom ih je pozvao da zajedno obiđu Veliku većnicu Gradske kuće, u kojoj se održavaju skupštinska zasedanja i da, kako je rekao, vide u kakvim uslovima funkcioniše Skupština grada Subotice i sve njene pripadajuće funkcije.

Prijemu dece subotičkih osnovnih škola u Gradskoj kući, upriličenom povodom završetka „Dečije nedelje“, prisustvovali su član Gradskog veća zadužen za obrazovanje i kulturu, Miloš Nikolić, i sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti, Jasmina Stevanović.

Pročitajte još: