NOVCEM OD DROGE PLAĆAJU POLICAJCE Priština širom sveta kupuje glasove za prijem u Interpol!

Priština je odlučila da postane maltene sponzor mnogih funkcionera Interpola samo da bi obezbedili članstvo u toj organizaciji!

Bedžet Pacoli
Bedžet Pacoli, Foto: Screenshot Youtube

Naime, za lobiranje ili, kako su to oni nazvali, kampanju za članstvo u Interpolu, vlada Kosova je 19. oktobra donela odluku da izdvoji 1,2 miliona evra. Međutim, nezvanični podaci govore da je izdvojena daleko veća svota, ali i da je u toku slanje raznoraznih vrednih poklona svima koji im mogu pomoći da se ubace u tu organizaciju. Albanci predstavnicima pojedinih zemalja u Generalnoj skupštini Interpola šalju desetine, pa i stotine hiljada evra, poklanjaju putovanja, automobile, zlato...

 

Nebojša Čović, nekadašnji šef Koordinacionog centra za KiM, za „Alo!“ navodi da je poznato da Albanci ne žale novac kad žele da postignu neki cilj, a ulazak u Interpol im je trenutno najvažniji cilj. On dodaje i da je najapsurdnije u celoj toj priči oko Interpola što se sami lideri samoproglašenog Kosova nalaze na Interpolovoj poternici.

- Albanci su i u proteklom vremenu bili dosta izdašni za razna lobiranja, što na belo, što na crno. Sam Pacoli ima fondove koje može da stavlja u funkciji svega i svačega. A članstvo Kosova u Interpolu bilo bi katastrofalno po Srbiju, budući da razni Srbi koji su bili na Kosovu za vreme rata - bilo da su branili zemlju, ili su se prosto zatekli dole - mogu se suočiti s optužnicama - kaže Čović, pa nastavlja.

Nebojša Čović
Nebojša Čović, Foto: Dejan Briza

 - A naročito je evidentna stvar da su gotovo svi lideri samoproglašene države Kosovo u stvari na Interpolovim poternicama, zatamnjeni ili ne, tu su. Oni Albancima na Kosovu zapravo pričaju da je članstvo važno zbog države, priznanja, a svaki od njih brine svoju brigu, naročito sad, kada se plaše da će krenuti da radi i Specijalni sud - objašnjava Čović.

Božidar Spasić, bivši šef specijalnog tima Službe državne bezbednosti, napominje da Interpol raspolaže podacima kakav novac šalju Albanci, te da znaju da se radi o prljavim parama koje potiču od šverca droge i trgovine ljudima.

Interpol Logo
Interpol Logo, Foto: Wikia

 - Članice Interpola imaju informaciju da je do sada od Albanaca što u novcu, što u poklonima u lobiranje uloženo čak nekoliko desetina miliona evra. Albanci svima šalju i pozive da se poseti Priština o trošku države, a pokloni koje šalju su različite vrste - od donacija, vaučera za skupa putovanja, do automobila, zlata... I Umnik ima ove podatke jer oni imaju legalnu saradnju s Interpolom. Oni obećavaju zemljama članicama da ukoliko glasaju za njih, da će iz te zemlje Kosovo uvoziti određene robe i obavljati druge poslovne transakcije - kaže Spasić.

Podsećanja radi, Generalna skupština Interpola održava se u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 20. novembra, kada će se glasati o zahtevu Kosova za članstvo u Interpolu.

Amere kupili sa pet miliona dolara!

Božidar Spasić navodi da za Albance lobiraju i Amerikanci, pa im je Haradinaj nedavno odneo u Vašington pozamašnu donaciju od pet miliona dolara.

- Uopšte ne vode računa koliko će para potrošiti, iako ne mogu zvanično da uplate donaciju Interpolu jer nisu članica. U ta lobiranja više ulažu nego što su ulagali u izgradnju puteva na Kosovu - završava Spasić.

 

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

 • Korisnik: sasaA
  10/11/2018 - 09:39
  Srbija treba hitno da se mobiliše po pitanju lobiranja, ako uđu u Interpol imaćemo velike probleme.
 • Korisnik: Tijana
  10/11/2018 - 07:54
  Voleli bi da vidimo ko se prodaje za satove m prstenje i oktele u zamenu za destabilizaciju regiona i ko muti vodu Srbiji?
 • Korisnik: Pedja
  10/11/2018 - 07:22
  Dzaba im pare, neće uspeti!
 • Korisnik: Luka
  10/11/2018 - 06:18
  Albanskoj stani je glavni cilj izazivanje haosa.
 • Korisnik: Mima
  10/11/2018 - 05:56
  Članstvo u Interpolu ne bi smelo da se kupuje. Nadam se da Kosovo neće uspeti da kupi nijedan jedini glas!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi