ODLUČUJUĆI SASTANAK Nova vladarka Evrope je prijatelj predsednika Vučića, ali postoji RAZLOG zbog kog se nećemo obradovati!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se 23. jula sa budućom predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lejen, saznaje Prva televizija.

Aleksandar Vučić, vrh EU
Aleksandar Vučić, vrh EU, Foto: Alo.rs

Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen predložena je juče za predsednicu Evropske komisije, nakon što su lideri EU postigli dogovor o novom vođstvu evropskih institucija.

U kabinetu predsednika Srbije su komentarisali imenovanja unutar evropskih institucija, navodeći da su novi evropski lideri prijatelji predsednika Aleksandra Vucica, ali da je pred Srbijom i dalje mnoštvo izazova.

U Vučićevom kabinetu kažu da je reč o ljudima sa kojima predsednik Srbije neguje dobar odnos.

"Reč je o prijateljima predsednika Vučića, ali uprkos tome, u političko-diplomatskom smislu i dalje nas očekuje težak period i mnogo izazova", kažu na Andrićevom vencu.

Inače, na mesto predsednika Evropskog saveta juče je imenovan belgijski premijer Šarl Mišel, dok je španski ministar spoljnih poslova Žozep Borel predložen za novog šefa evropske diplomatije.

Za predsednika Evropske centralne banke (ECB) predložena je Kristin Lagard, direktorka Medunarodnog monternog fonda (MMF).

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi