Crnogorska vojska
Profimedia
Crnogorska vojska

Profimedia

Crnogorska vojska, Foto: Profimedia

Odluka Crne Gore da pošalje dva oficira u misiju KFOR na Kosovu je ispravna i jedina moguća, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković za Radio Crne Gore.

On je saopštio da je ta odluka donesena iz pragmatičnih razloga u cilju doprinosa regionalnoj bezbednosti, prenosi Danas.

„Crna Gora nije izdala Kosovo, jer Kosovo nije deo Crne Gore već samostalna država, Crna Gora nije izdala Srbiju, jer Crna Gora nije deo Srbije da bi mogla da izda Srbiju“, poručio je Bošković, za Radio CG.

Izjavu ministra Vulina, koji je kazao da odluka Crne Gore o slanju vojnika na Kosovo nije prijateljska, Bošković je ocenio kao “emotivnu i ličnu”.

Bošković je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je KFOR najveći garant stabilnosti i bezbednosti srpske zajednice na Kosovu.

„Ne vidim kako bi onda odluka Crne Gore mogla biti protiv toga ako je kompletna misija u cilju očuvanja srpske zajednice na Kosovu“, poručio je Bošković.

Bošković je uoči NATO samita, koji će biti održan u Briselu 11. i 12. jula, na kojem će Crna Gora prvi put učestvovati kao punopravna članica, kazao da će neke od tema tog skupa biti nova komandna struktura NATO, integracije NATO snaga, izdvajanja za odbranu…

Bošković je ponovio da članstvo u Alijansi Crnu Goru godišnje košta 450.000 evra.

Komentari (7)

nada

07.07.2018 10:03

Ti isti koje ste priznali ali ne crnogorski narod vec crnogorska vlada docice vam glave ! Polako ali sigurno kupuju i vase kuce i sire se kao mravi a onda odjednom ce reci da je i deo vase zemlje njihovo!!!!!!!!!!!!!

ISTINA

07.07.2018 10:51

@nada - A ko čini tu vladu ako ne Crnogorski narod? Dosta je više skrivanja iza one manjine koja ne podržava Mila Đukanovića. Crnogorce predstavlja rukovodstvo koje su CRNOGORCI izabrali i to je istina.

Dejan

07.07.2018 10:42

upravo ce se to desiti....tada ce biti braco Srbi ali necemo vas pogledati....iskren da budem i voleo bih da osetite kako je to...

DEJAN

07.07.2018 11:26

Kada Plav Gusinje Rozaje Ulcinj Bar Berane...zatraze autonomiju ...Bicu najsrecni i podrzacuih a kasnije i drzavu...Srbija ce priznati prva...daj boze

branko1

07.07.2018 12:12

Meni nisu jasni svi ovi komentari naših zvaničnika .Boli nas bre ona stvar I za C Goru I njeno učešće u bilo čemu,pa I u ovom KFORu.I treba da su tamo jer se takvi I slični I slivaju u zajednički sengrup

junik

07.07.2018 12:41

Koje su to fraze, nine to crnogorsk narod nego vlada. Ajte molim vas, pa tu vladu im nirala baba kurana a ne oni sami. Jadni su bili od uvek, ko misevi samo se pate i evo ih sa damagohijom gde imaju koristi oni su njihovi. Ko vise plati, ni obraza ni obzira.

praki

07.07.2018 13:25

Trebamo i mi sve crnogorce skinuti sa vodecih mesta. Crnigorci su nam zaboli noz u srce.