Nismo hteli da rušimo Vuka

S. Milenković | vesti 2017-05-29 10:54:17 2017-05-29 10:54:17

Bivši potpredsednik SPO Zoran Milenković kaže da su od Draškovića tražili da se izjasni da li može da vodi stranku ili se umorio.

S. M.

Devetorica visokih funkcionera Srpskog pokreta obnove podneli su ostavke na stranačke funkcije a jedan od njih je i dugogodišnji potpredsednik Zoran Milenković.

Milenković potvrđuje da je grupa članova Predsedništva SPO kao i predsednika opštinskih odbora uputila pismo Vuku Draškoviću zahtevajući promene u radu stranke.

- Niko nije želeo da menja Vuka Draškovića, pogotovo ne pučem, ali smo hteli da se nešto promeni. Predsedništvo je tražilo da se predsednik izjasni da li može da vodi stranku ili se možda umorio. Na sednici je stvorena ružna atmosfera jer je pismo koje smo uputili bilo u koverti na kojoj je kao pošiljilac navodno stajao Marko Milošević, sin Mire i Slobodana Miloševića. Meni lično je zasmetalo što nije omogućeno prisustvo i diskusija za više od 30 članova iz opštinskih odbora – priča Milenković koji je član SPO od 1990. godine, a potpredsednik poslednjih sedam godina.

Bivši predsednik Opštine Varvarin kaže da ne zna u kom će se pravcu dalje kretati Srpski pokret obnove.

- Nisam više potpredsednik tako da nemam predstavu šta će biti dalje. Ljudi koji vode stranku su izjavili da je Srpski pokret obnove deo vlasti i da bezrezervno podržava Aleksandra Vučića. Za mnoge je to zbunjujuće jer je SPO na lokalu u dosta gradova opozicija. U Varvarinu smo opozicija jer su, nakon izbora prošle godine, SNS i SPS procenili da im nismo potrebni. Uzeli su nam i četiri odbornika, SNS tri a SPS jednog – pojašnjava Zoran Milenković koji je bio predsednik Opštine Varvarin od 2000. do 2016. godine.

Za razliku od Milenkovića Gradski odbor SPO u Kruševcu je među prvima, još u nedelju uveče, uputio pismo bezrezervne podrške Vuku  Draškoviću. SPO je na prošlim lokalnim izborima bio na listi koalicije koju je predvodio SNS i ima jednog odbornika u skupštini.

Expand player
Pogledajte više