Predsednik Vučić u Krušiku
prinstcreen
Predsednik Vučić u Krušiku

prinstcreen

Predsednik Vučić u Krušiku, Foto: prinstcreen

Vučić je rekao da je država spremna da uloži veliki novac u Krušik, kako bi ta fabrika opstala, ali da će morati da se sprovedu temeljne i ozbiljne reforme u kompletnoj namenskoj industriji, posebno u Zastavi i, upravo, Krušiku.

Predsednik je u obraćanju radnicima, posle obilaska novog pogona Krušika i razgovora sa poslovodstvom, podsetio da je nedavno održan sastanak sa predstavnicima kompletne odbrambene industrije, kako bi se analizirala situacija, i videlo šta je potrebno uraditi i kako upravljati resursima u budućnosti, jer oko 11. 500 direktno zaposlenih, a indirektno i više od 20.000 ljudi, zavisi od tih odluka.

"Nisam došao da vas lažem, niti je to moguće", poručio je Vučić i rekao da će morati da se vidi kako da se pomogne i reše problemi, koji su nastali iz objektivnih, ali i zbog nedovoljne sposobnosti različitih poslovodstava, kao i zbog rušenja ugleda Krušika u međunarodnoj javnosti.

Krušik

Alo/A.G.

Krušik, Foto: Alo/A.G.

"Zbog toga Krušik danas nije u sjajnoj situaciji, ali nismo došli da kukamo, već da vidimo kako da pomognemo", rekao je Vučić.

On je najavio temeljne reforme u celoj odmbrambenoj industriji Srbije, posebo u Krušiku i Zastavi.

"Država je spremna da uloži veliki novac da biste mogli da opstanete i sačuvate posao, ali taj novac mora da bude odgovorno trošen, da imamo ljude koji znaju šta je budućnost, a ne da za četiri meseca ponavljamo istu priču", primetio je predsednik.

On je poručio radnicima da neće imati problema ni sa platama, ni sa poslom, ali ih je zamolio da i oni pomognu svojoj državi i odgovornim ponašanjem potvrde šansu da Krušik opstane na tržištu i razlog da postoje.

Opozicija protiv radnika i interesa svoje države

Deo opozicije u Srbiji naneo je svojim delovanjem nepopravljivu štetu državi Srbiji, sabotirajući ekonomski napredak i razvoj, a potom i ostavljajući radnike i građane ove države u nezavidnoj i teškoj situaciji.

Bez ikakvog plana i programa koji bi ponudili, opozicija je svesno ugrozila opstanak radnika zaposlenih u namenskoj industriji, vodeći besomučnu kampanju protiv interesa svoje zemlje. 

Tako su, po ko zna koji put, pokazali da je njihov glavni cilj podela društva i bezobzirna borba za vlast bez obzira na posledice koje će uslediti. Deo opozicije radi otvoreno protiv države Srbije i vešto pokušava da prikrije činjenicu o napretku zemlje u kojoj se danas živi mnogo bolje nego pre deset godina kada su oni bili na vlasti.